Ασάνζ: Ξέρουμε μόνο το 1% για τα «Panama Papers»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, κατηγόρησε με ανάρτησή του στο twitter, την απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Ερευνητικής Δημοσιογραφίας να δώσει πρόσβαση μόνο στο 1% των δεδομένων που συνδέονται με την υπόθεση των «Panama Papers».

Εάν λογοκρίνεις περισσότερο από το 99% των κειμένων, εξ ορισμού, εμπλέκεις τη δημοσιογραφία μόνο στο 1% των περιπτώσεων, έγραψε ο Ασάνζ.

Ο ιδρυτής της ιστορσελίδας

που έχει προχωρήσει σε σημαντικές διαρροές, έλαβε μέρος, μέσω βίντεο, στην ημερίδα για Ένα εναλλακτικό τοπίο στα ΜΜΕ στην Ευρώπη, μια πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών της ΑριστεράςΚούρτσιο Μαλτέζε, Στέλιου Κούλογλου και Μιγκέλ Ουρμπάν, όπως γράφει το tvxs.gr.

«Συναντηθήκαμε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για το πιο σημαντικό θέμα για την ανθρωπότητα» είπε ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για τα Panama Papers είπε ότι δεν έχουν δημοσιευθεί όλες οι πληροφορίες, διότι υπάρχει φόβος. Όπως είπε, οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν «νομοθετικά παραθυράκια» και η δημοσίευση πληροφοριών μπορεί να επιφέρει υπέρογκα κόστη για τους πληροφοριοδότες. Σχολίασε επίσης ότι η τεχνολογική ανάπτυξη έχει ευεργετήσει την επικοινωνία, η οποία ξεφεύγει σταδιακά από τα παραδοσιακά μέσα και τους ολιγάρχες και πάνω στην οποία στηρίχθηκε η άνοδος νέων πολιτικών δυνάμεων όπως ο Σύριζα και οι Podemos.

Πηγές: Tvxs.gr, Wall Street Journal

ΑσάνζPanama PapersWikiLeaksHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα