Αριστερή Πλατφόρμα: Τα τρία «όχι» στον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ένα καθαρό «ΟΧΙ» θα απαντήσουν οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές, που περνά την Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες παρότι στελέχη κοντά στον πρωθυπουργού ζητούν παραιτήσεις από τον πρωθυπουργό, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος, δεν αναμένεται να παραιτηθούν από τις υπουργικές τους θέσεις, παρά

μόνο στην περίπτωση που τους ζητηθεί από τον πρωθυπουργό.

Στην σύσκεψη ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση οι βουλευτές της τάσης, να παραδώσουν την έδρα τους στην Βουλή, έπειτα από την καταψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης.

Στην σύσκεψη που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σε μια κατάμεστη αίθουσα, τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, αποφάσισαν όπως λένε «να υπερασπισθούν την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ντροπή που συνιστά μια τέτοια συμφωνία για κόμμα της αριστεράς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημείωσε στην ομιλία του ότι «υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα θα υποχρεωνόταν να βγει από το ευρώ.», ανέφερε μάλιστα ως τέτοια «Το αποθεματικό των 20 δις. ευρώ που βρίσκεται στην τράπεζα της Ελλάδας, και το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χωρίς την απαραίτητη έγκριση της ΕΚΤ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, είναι περισσότεροι από 20.

Παναγιώτης ΛαφαζάνηςΑριστερή ΠλατφόρμαόχιψηφοφορίαΒουλή.Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα