ΑΠΘ: Με υψωμένες γροθιές στο δικαστήριο οι συλληφθέντες – «Ζήτω οι καταλήψεις» (Videos)

Από την πίσω πόρτα και κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα εισήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης οι 49 συλληφθέντες από το ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, τη στιγμή που τους μετέφεραν αστυνομικοί ένας από αυτούς ύψωσε τη γροθιά του αριστερού του χεριού, ενώ ένας άλλος φώναξε: «ζήτω οι καταλήψεις».

Σε βάρος των 49 συλληφθέντων -ηλικίες από 19 έως 30 ετών- έχει σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας

υπηρεσίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων, καθώς και για το κατά περίπτωση αδίκημα της απείθειας επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Τι κατασχέθηκε

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει πως βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

22 ξύλινα κοντάρια, στις άκρες των οποίων ήταν προσαρμοσμένα τεμάχια υφάσματος,12 αντιασφυξιογόνες μάσκες,11 πυροσβεστήρες, περιέχοντες μπογιά,4 πυροτεχνικές κατασκευές (τύπου ναυτικός πυρσός),1 μεταλλικός κόφτης σιδήρου,2 μεταλλικοί τροχοί κοπής,2 δίσκοι κοπής,1 μεταλλικό κλειδί τροχού,1 βαριοπούλα,6 κράνη δικυκλιστή,2 ενεργοποιημένες αστυνομικές χειροβομβίδες χειρός (κρότου λάμψης και δακρυγόνο),1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,είδη ρουχισμού (γάντια, μπαλακλάβες) καιπλήθος λουκέτων και αλυσίδων θυρών.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν και οι τρεις συλληφθέντες από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη …οικιακής ειρήνης.

Διαβάστε επίσης:

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις – Σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο όλα τα βλέμματα

Φρίκη στο ΚΥΤ της Κω: 18χρονος αποπειράθηκε να βιάσει κοριτσάκι 8 ετών στις τουαλέτες

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας – Οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα