Αποσύρεται ο Guy Verhofstadt: Ο Antonio Tajani φαβορί για πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Politico, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «έκλεισε» μια συμφωνία με την οποία ο ιταλός ευρωβουλευτής, πρώην σύμβουλος του Silvio Berlusconi, ο Antonio Tajani θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Η συμφωνία έγινε μεταξύ του EΛΚ και της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών για την Ευρώπη, της οποίας ηγέτης είναι ο Guy Verhofstadt και προβλέπει την απόσυρση

του τελευταίου από την κούρσα της προεδρίας. Σε αντάλλαγμα το κόμμα του θα αναλάβει τον έλεγχο του

Η εκλογή του Tajani, η οποία μπορεί και να «τελειώσει» ακόμα και στον πρώτο γύρο, θα φέρει υπό τον έλεγχο του ΕΛΚ και τα τρία ευρωπαϊκά όργανα: το Ευρωκοινοβούλιο, την Κομισιόν και το Συμβούλιο.

Στη δήλωση της αποχώρησης του ο Verhofstadt τόνισε πως το κάνει για να μην «αποδυναμωθεί» το Ευρωκοινοβούλιο. «Με τον Τραμπ και τον Πούτιν και τις τόσες άλλες απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι για να αναμορφώσουμε την Ένωση μας. Αυτή η συμμαχία είναι ανοικτή σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Είναι μια συμμαχία ιδεών για να αλλάξουμε την κατεύθυνση στην οποία οδεύει η ΕΕ».

Ο βασικός αντίπαλος του Tajani, o επίσης Ιταλός Giani Pittella δεν παραδέχθηκε την ήττα και κάλεσε τους ψηφοφόρους του να συνεχίσουν να τον στηρίζουν.

Antonio TajaniGiani Pittellaπρόεδρος ΕυρωκοινοβουλίουΕυρωπαϊκό Λαίκό ΚόμμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα