Αποστόλου: Πακέτο σαν αυτό του Χατζηγάκη δεν θα υπάρξει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την... βαλβίδα αποσυμπίεσης της κατάστασης με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ψάχνει η κυβέρνηση, ωστόσο η συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των αγροτών, δείχνει ότι ακόμα... αναζητείται ο τρόπος.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει πακέτο Αποστόλου κατά το πακέτο Χατζηγάκη»

επιτέθηκε στους αγρότες γιατί δεν δέχτηκαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. «Ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ανταποκρίθηκε άμεσα και αυτοί το αποφεύγουν», σημείωσε και σχολίασε πως δεν μπορεί να εξηγήσει την αντίδραση τους.

O Βαγγέλης Αποστόλου υποστήριξε ότι είχε εξαντλητικό διάλογο με τους αγρότες λέγοντας πως «οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα αναδεικνύουν ως βασικό αίτημα την απόσυρση των προτάσεων για ασφαλιστικό και φορολογικό και ζητούν διάλογο από μηδενική βάση. Έχω κάνει εξαντλητικούς διαλόγους και συναντήσεις μαζί τους για όλα τα ζητήματα».

Πάντως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πέταξε το μπαλάκι στους αρμόδιους υπουργούς Γιώργο Κατρούγκαλο και Ευκλείδη Τσακαλώτο, δηλώνοντας αναρμόδιος για τα θέματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού και πως ο ίδιος δεν μπορεί να δεσμευτεί για κανένα θέμα. «Τα ζητήματα ασφαλιστικού, φορολογικού είναι γενικότερης πολιτικής και τα διαπραγματεύονται οι άλλοι υπουργοί. Θα ήταν λάθος από πλευράς μου να υπάρξει δέσμευση για αυτά τα ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως προπαγάνδα των καναλιών τις διαρροές και τις δηλώσεις περί φοροφυγάδων αγροτών. «Είπαμε μόνο ότι υπάρχει φοροδιαφυγή στο χώρο την οποία πληρώνουν οι αγρότες», ανέφερε ο Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος επανέλαβε τις γνωστές προτάσεις της κυβέρνησης για μητρώο αγροτών, εργόσημο, κάρτα αγρότη.

Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε την απόσυρση ενός νομοσχεδίου έκτρωμα, όπως το χαρακτήρισε, και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο πρωθυπουργός καλεί σε διάλογο τους αγρότες «για να τους πει πότε και που θα τους σφάξει». Όπως είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ οι υπουργοί «είναι μόνο λόγια και για να χαμογελάνε αλλά τα χαμόγελα δεν θα κρατήσουν για πολύ».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα «αποδείχθηκαν πολύ στενά τα λεγόμενα αριστερά όρια του ΣΥΡΙΖΑ στην διαπραγμάτευση» ενώ για τις απεργιακές κινητοποίησεις σημείωσε πως «η κυβέρνηση συκοφαντεί και υβρίζει τους αγρότες. Μιλά για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αποσταθεροποίησης». Επιτέθηκε μάλιστα στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε τους αγρότες σαν τσιφλικάδες και τους νέους με τα μπλοκάκια ως γραβατωμένους επαγγελματίες;».

Λεβέντης: Την ημέρα που θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό μπορεί να πέσει η κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να μην το εισάγει με βία. «Το καθυστερείτε γιατί η ημέρα ψήφισης ίσως είναι και μέρα πτώσης» ήταν η εκτίμηση του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος πάντως ζήτησε από τους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους καθώς ««δεν είναι ωφέλιμο μια κοινωνική ομάδα να στρέφεται εναντίον των άλλων», όπως είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Επί πέντε χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι έχει λύσεις ότι θα φοβηθεί η Μέρκελ και ο κόσμος τον πίστεψε διότι όλα αυτά ήταν ωραία παραμύθια, αλλά ο πρωθυπουργός τα υπέγραψε όλα» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάνοντας λόγο για αναντιστοιχία των λόγων και των έργων του Αλέξη Τσίπρα.

Βρούτσης: Ορισμός της προχειρότητας η πρόταση για το ασφαλιστικό

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελούν τον «ορισμό της προχειρότητας» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε «η ΝΔ είναι έτοιμη να ξεκινήσει οργανωμένο διάλογο με τους αγρότες» και τόνισε ότι το κόμμα του «δεν μπορεί να αποδεχθεί τα οριζόντια μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό». Ο Γιάννης Βρούτσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «επιμένετε στην ιδεοληπτική αντίληψη της εξοντωτικής αύξησης εισφορών. Η πρότασή σας είναι μηχανισμός για μείωση συντάξεων και αύξηση εισφορών. Δεν είναι μεταρρύθμιση. Έτσι τη βαφτίσατε για να κρύψετε τη μείωση ασφαλιστικής δαπάνης που υπογράψατε». Τόνισε όμως ότι η ΝΔ είναι αντίθετη με ακραίες κινητοποιήσεις που δυσκολεύουν τη ζωή των πολλών και χειροτερεύουν την κατάσταση της οικονομίας.

Αμυράς: Η αγροτική οικονομία μοχλός ανάπτυξης

Η κυβέρνηση πρέπει να δει την αγροτική οικονομία υπό το πρίσμα της ανάπτυξης σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ο οποίος έκανε λόγο για αφορολόγητο ποσό τουλάχιστον 12.000 για τους αγρότες και ζήτησε να αναγνωρίζεται ως έξοδο η εργασία του γεωργού και της οικογένειας του.

ΒουλήΚυβέρνησηαγρότεςΒαγγέλης ΑποστόλουδιάλογοςΚουτσούμπαςΛεβέντηςΒρούτσηςΑμυράςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα