Αποκλεισμό και απαξιωτική συμπεριφορά του ΥΠΕΞ καταγγέλλουν φωτορεπόρτερ

Επιστολή διαμαρτυρίας στο Μαξίμου με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλαν οι φωτορεπόρτερ με την οποία καταγγέλλουν αποκλεισμό και απαξιωτική στάση σε βάρος τους από το υπουργείο Εξωτερικών στις σημερινές συναντήσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη με τους αρχηγούς των κομμάτων ενόψει της συνεδρίασης του Ανώντατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας.

Τα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία Eurokinisi, Intime και SOOC καταγγέλλουν ότι καταρχάς δεν ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων του υπουργού Εξωτερικών για να τις καλύψουν δημοσιογραφικά

αλλά και ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος των φωτορεπόρτερ στο ΥΠΕΞ, οι οποίοι κρατήθηκαν- προσβλητικά, όπως σημειώνουν- στο προαύλιο «χωρίς ουσιαστικά να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη της απαγόρευσης εισόδου».

Για το σημερινό πρόγραμμα του  υπουργού Εξωτερικών ενημερώθηκαν τα τρία ειδησεογραφικά πρακτορεία αργά το βράδυ της Πέμπτης, όπως υποστηρίζουν, με αφορμή την πρωινή (1/12) συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, από το γραφειο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι από το γραφείο τύπου του ΥΠΕΞ.

Μόνον έπειτα από έντονη διαμαρτυρία τους έλαβαν νωρίς σήμερα το πρωί ένα μέιλ για τις συναντήσεις ενημέρωσης του υπουργού, γενικώς και αορίστως, χωρίς πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας- καταγγελίας προς τη διεύθυνση ενημέρωση του ΥΠΕΞ (με κοινοποίηση στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού) έχει ως εξής:

«Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να απευθύνουμε επιστολή διαμαρτυρίας για την άρνηση του Γραφείου Τύπου/ Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να μας ενημερώσει για τις σημερινές συναντήσεις που θα έχει ο Υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης με τους Αρχηγούς και τους εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων, σχετικά με την επερχόμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, ώστε αυτές να καλυφθούν φωτογραφικά από τα Πρακτορεία μας και να διακινηθούν στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο.

Πληροφορηθήκαμε αργά εχθές το βράδυ την πρωινή συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, από το Γ.Τ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από το αντίστοιχο Γ.Τ του ΥΠΕΞ και κατόπιν έντονης διαμαρτυρίας μας, λάβαμε νωρίς το πρωί ένα ηλεκτρονικό μήνυμα αόριστο για τις συναντήσεις ενημέρωσης του Υπουργού, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς ώρες.

Η δε συνάντηση όχι μόνον δεν καλύφθηκε φωτογραφικά, αλλά δεν επιτράπηκε καν η είσοδος στους φωτορεπόρτερ στο Υπουργείο και κρατήθηκαν προσβλητικά στον προαύλιο χώρο, χωρίς ουσιαστικά να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη της απαγόρευσης εισόδου.

Μας είναι αδιανόητος -σε τόσο σοβαρές συναντήσεις, για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας- ο αόριστος ισχυρισμός πως «ακόμα δεν υπάρχει πρόγραμμα και οι συναντήσεις θα γίνουν μετά τις 10:30».

Θα μπορούσε κανείς λοιπόν εύκολα να υποθέσει, πως η επιθυμία του Υπουργείου, είναι οι συναντήσεις να γίνουν εν κρυπτώ, διότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει επικοινωνία με τα πολιτικά κόμματα, ώστε να καθοριστούν με ακρίβεια τα ραντεβού.

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά και η τακτική του Υπουργείου Εξωτερικών για ένα τόσο σοβαρό θέμα και είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός μας από την κάλυψη του για τις ανάγκες ενημέρωσης.

Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του.

Τα Ελληνικά Πρακτορεία

EUROKINISSI

INTIME

SOOC

Διαβάστε επίσης:

Η σειρά «So long Marianne» για τον έρωτα  Λέοναρντ Κοέν και Μαριάν σε Star και Cosmote TV

Google Doodle: Η Google γιορτάζει την έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης «εισβάλλει» στον Σασμό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκλεισμό, ΥΠΕΞ,apokleismo, ypex