Αποκάλυψη-σοκ για τον Ομάρ Σαρίφ

ΚΟΣΜΟΣ

(Αναδημοσίευση από το «Έθνος»)

Ο Ομάρ Σαρίφ είχε μια γεμάτη ζωή. Συνέδεσε το διεθνές του άστρο με δύο από τις διασημότερες ταινίες όλων των εποχών -τον «Λόρενς της Αραβίας» που του χάρισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ β' ανδρικού ρόλου και μια Χρυσή Σφαίρα, διάκριση που κατέκτησε και για το «Δόκτωρ Ζιβάγκο»- απόλαυσε πλούτη και ερωτικές κατακτήσεις, οικογενειακή αλλά και ξέφρενη ζωή...

Η είδηση ότι ο ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ εδώ και τρία χρόνια, σκόρπισε χθες θλίψη

στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Το άσχημο νέο αποκάλυψε ο γιος του Ταρέκ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ταρέκ Σαρίφ: «Η απώλεια μνήμης επηρεάζει συγκεκριμένα πράγματα, λεπτομέρειες όπως συγκεκριμένα μέρη όπου έχει βρεθεί στο παρελθόν ή με ποιον έχει συνεργαστεί σε μια ταινία. Για παράδειγμα, θυμάται ότι έπαιξε στο ''Δόκτωρ Ζιβάγκο'', αλλά δεν θυμάται πότε». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ενώ γνωρίζει ότι είναι διάσημος ηθοποιός, όταν τον πλησιάζουν θαυμαστές στον δρόμο αισθάνεται σύγχυση.

Το παγκόσμιο κοινό, ωστόσο, θα θυμάται πάντα τον Ομάρ Σαρίφ μέσα από την κινηματογραφική του διαδρομή και την πολυσυζητημένη προσωπική του ζωή. Ενας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της γενιάς του και ο τελευταίος των ρομαντικών ζεν πρεμιέ, ο σταρ ξεκίνησε την καριέρα του στην Αίγυπτο. Παντρεύτηκε τη συμπατριώτισσά του ηθοποιό Φατέν Χαμαμά, απέκτησαν μαζί τον Ταρέκ, αλλά χώρισαν μετά την επιτυχία του «Λόρενς της Αραβίας», όταν εκείνος αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να παραμείνει πιστός στον γάμο του.

Μεγάλος καρδιοκατακτητής, συνδέθηκε με λαμπερές ηθοποιούς όπως με την Ινγκριντ Μπέργκμαν, την Κατρίν Ντενέβ και την Μπάρμπρα Στρέιζαντ. Κάτοικος ξενοδοχείων, κοσμοπολίτης, γνώστης έξι γλωσσών (μεταξύ των οποίων και της ελληνικής) αλλά και δεινός τζογαδόρος, ο Σαρίφ έχασε σημαντική περιουσία στα καζίνο και είχε ιστορικό βίαιων δημόσιων ξεσπασμάτων.

Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην οικογενειακή εστία στην Αίγυπτο και απολάμβανε τη ζωή με τα εγγόνια του. Εμφανιζόταν σε ταινίες έως και πριν από δύο χρόνια.

Ομάρ ΣαρίφΑλτσχάιμερμνήμηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα