Αποκάλυψη - βόμβα Γερμανού δημοσιογράφου: Η Μέρκελ άφησε ανοιχτά τα σύνορα επειδή έτρεμε τα πλάνα με τις συγκρούσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επέτρεψε να μπουν στη χώρα της εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες το 2015, καθώς φοβόταν ότι μία απόφασή της για κλείσιμο των συνόρων θα έκανε κακό. Φοβόταν τη μετάδοση τηλεοπτικών εικόνων με συγκρούσεις μεταναστών και γερμανικών αρχών ασφαλείας. Αυτό αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο, ο Γερμανός πολιτικός συντάκτης Ρόμπιν Αλεξάντερ.

Όπως ισχυρίζεται στο βιβλίο του, η Μέρκελ ήταν αποφασισμένη να διατάξει κλείσιμο των συνόρων της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν

οι σύμβουλοί της την ενημέρωσαν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονταν να εισέλθουν στη Γερμανία 40.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Μάλιστα, συγκάλεσε σύσκεψη με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να τους ενημερώσει σχετικά με την απόφασή της –συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ –ενώ έστειλε υπό άκρα μυστικότητα χιλιάδες Γερμανούς αστυνομικούς στα σύνορα με την Αυστρία.

Τα γερμανικά ΜΜΕ έμαθαν για την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων στα αυστριακά σύνορα και συμφώνησαν να μην μεταδώσουν την είδηση για λόγους εθνικής ασφάλειας. Όμως η Μέρκελ άλλαξε τελευταία στιγμή γνώμη, όταν ο Ντε Μεζιέρ ρώτησε τον επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης «μπορούμε να επιβιώσουμε με τις εικόνες που θα μεταδίδονται από τα σύνορα; Τι θα γίνει αν 500 μετανάστες, με μωρά στα χέρια, κατευθυνθούν προς τους αστυνομικούς μας;». Τότε ο επικεφαλής της επιχείρησης απάντησε στον υπουργό πως οι αποφάσεις παίρνονται σε πραγματικές συνθήκες και πως δεν μπορούσε να του απαντήσει συγκεκριμένα. Ακούγοντας αυτή την απάντηση, η Μέρκελ αποφάσισε να υπαναχωρήσει και να αφήσει ανοιχτά τα σύνορα της Γερμανίας, αναφέρουν οι Sunday Times που προδημοσιεύουν απόσπασμα του βιβλίου «Driven by Events: Merkel's Refugee Policy».

ΜέρκελΜΜΕκλειστά σύνοραΓερμανίαΒΙΒΛΙΟαποκάλυψηΜετανάστεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα