Αποκαλύφθηκε ο αγοραστής του ακριβότερου Πικάσο (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Το έργο «Γυναίκες του Αλγερίου, Εκδοχή Ο» του Πάμπλο Πικάσο έσπασε στις 11 Μαϊου κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία, εξασφαλίζοντας 179,4 εκατ. δολάρια στον οίκο Christie’s της Νέας Υόρκης.

Μέχρι στιγμής ο αγοραστής είχε παραμείνει άγνωστος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Page Six, ο αγοραστής είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ ονόματι Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, ο οποίος υπήρξε η πιο ισχυρή πολιτική φυσιογνωμία του Κατάρ για περισσότερο από μία δεκατία.

Ο Hamad bin Jassim, γνωστός και ως HBJ, ήταν πρωθυπουργός του Κατάρ από την δεκαετία του 2007 έως το 2013

και Υπουργός Εξωτερικών από το 1992 έως το 2013.

Ο HBJ έχει υπάρξει διευθύνων σύμβουλος της Qatar Investment Authority,που είναι ένα από τα πλουσιότερα κρατικά επενδυτικά ταμεία στον κόσμο, με μεγάλα μερίδια σε εταιρείες όπως η Volkswagen, η Porsche και η γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο αριστουργηματικός πίνακας είναι πιθανό να μην πάει στο Κατάρ αλλά να παραμείνει στο σπίτι του Hamad bin Jassim στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο πίνακας είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα παρουσιαστεί σε δημόσια έκθεση στο Κατάρ, λόγω του γυμνού, ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται σ’ ένα κυβιστικό έργο».

«Γυναίκες του Αλγερίου, Εκδοχή Ο» του Πάμπλο Πικάσο

αγοραστήςπίνακαςακριβότεροςΠικάσοHamad bin JassimHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα