Απογευματινά χειρουργεία: Ελεύθερη επιλογή γιατρού, κλινικής και πληρωμή με POS – Από 300 έως 2.000 ευρώ ο τιμοκατάλογος

«Από 300 έως και 2.000 ευρώ θα είναι το κόστος των επεμβάσεων, ανάλογα με τη βαρύτητα των περιστατικών στα απογευματινά χειρουργεία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με θέμα τα απογευματινά χειρουργεία που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα όταν θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση και θα είναι έτοιμες οι χειρουργικές κλινικές.

«Περισσότεροι από 55.000 ασθενείς

περιμένουν πάνω απο 4 έως και 12 μήνες για να χειρουργηθούν σήμερα στο ΕΣΥ, καθώς έχουν διαπιστωθεί μεγάλες διαφορές στον χρόνο αναμονής ακόμα και σε κλινικές που είναι στο ίδιο νοσοκομείο.

Ωστόσο, σύντομα όλα αυτά αναμένεται να αλλάξουν με τη δημοσιοποίηση της ψηφιακής ενιαίας λίστας χειρουργείου, όπου θα έχουν πρόσβαση τόσο οι πολίτες όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε ελέγχους ώστε να διαπιστώνονται οι αιτίες για τις πολυμηνες καθυστερήσεις», είπε επίσης ο υπουργός Υγείας.

Οι τιμές

Συγκεκριμένα οι τιμές που θα πληρώνουν οι ασθενείς ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού ειναι:

Πολύ μικρή: 300 ευρώ (π.χ καταρρακτης)Μικρή: 500Μεσαία: 900Μεγάλη: 1.200Βαριά: 1.600Εξαιρετικά βαρια: 2000 (π.χ καρδιοχειρουργικη επέμβαση.)

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο ασθενής έχει ελεύθερη επιλογή γιατρού, νοσοκομείου και κλινικής και πληρώνει με POS την ιατρική ομάδα που μοιράζεται τα χρήματα.

«Δεν νομιμοποιούμε το φακελάκι όπως λένε διάφοροι συνδικαλιστές. Δινουμε μια επιπλέον διέξοδο στον ελληνικό λαό να επιλέξει ανάμεσα στα πρωινά χειρουργεία του ΕΣΥ, στον ιδιωτικό τομέα και στα απογευματινά χειρουργεία όπου θα πληρώνει με νόμιμο τρόπο και όχι φακελάκι που είναι παράνομο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιες οι χειρουργικές κλινικες των νοσοκομείων θα αποφασίσουν εάν θα ξεκινήσουν απογευματινά χειρουργεία. Ήδη μάλιστα όπως είπε ο υπουργός υπάρχει ενδιαφέρον από νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν όλες τις ειδικότητες που χρειάζεται ένα χειρουργείο.

Οι συχνότερες επεμβάσεις και το κόστος τους

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 αντικείμενα μέσα στο σπίτι που χρειάζονται απολύμανση μετά από κρυολόγημα

Μονίμως κουρασμένοι; Πέντε πιθανοί ένοχοι

Φάρμακα: Υπεγράφη η υπουργική απόφαση – «κόφτης» για τα γενόσημα – Πλαφόν 3 ευρώ στη συμμετοχή των ασφαλισμένων

Keywords
Τυχαία Θέματα