Απίστευτο λάθος στη «Λευκή Βίβλο» του Brexit: Αντί για πέντε εβδομάδες αδείας, γράφτηκαν... 14!

ΚΟΣΜΟΣ

Εκτεθειμένη βρέθηκε η βρετανική κυβέρνηση η οποία δημοσιοποίησε τη «Λευκή Βίβλο» για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., δηλαδή, το τεχνικό κείμενο που αφορά στα διάφορα στάδια της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα αδείας μετ' αποδοχών ως 14(!) εβδομάδες το χρόνο, ενώ ο νόμος προβλέπει ότι η άδεια μετ' αποδοχών είναι μόνο πέντε εβδομάδες.

Το τεράστιο λάθος εντοπίστηκε σε σημείο του κειμένου το οποίο επιχειρεί να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι και μετά την έξοδο από την Ε.Ε. τα δικαιώματά τους είναι διασφαλισμένα.

Πολλά

βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο τεράστιο λάθος είναι απόδειξη ότι η «Λευκή Βίβλος» για το Brexit συντάχθηκε κυριολεκτικά «στο γόνα και στο χέρι» και επί της ουσίας αποτελεί αναμάσημα δηλώσεων της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός, αρμόδιος για το Brexit εμφανίστηκε στη Βουλή να... ανατρέπει τα όσα αναφέρει η «Λευκή Βίβλος» για την τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε., καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι η Βρετανία θα την εγκαταλείψει πλήρως, ενώ κείμενο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα συμφωνία με την Ε.Ε.

ΒρετανίαBrexitεργαζόμενοιάδεια μετ' αποδοχώνλάθοςτελωνειακή ένωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα