Απίστευτη γκάφα: Έπαιξαν τον εθνικό ύμνο της … ναζιστικής Γερμανίας σε επίσημους αγώνες (Video)

ΑΘΛΗΤΙΚA

Ένα τραγικό λάθος έκανε η αμερικανική ομοσπονδία τένις πριν την έναρξη των αγώνων με τη Γερμανία στη Χαβάη για το Fed Cup.

Συγκεκριμένα, στην τελετή έναρξης ο ερμηνευτής τραγούδησε λάθος βερσιόν του εθνικού ύμνου των φιλοξενούμενων, με τους «απαγορευμένους» στίχους, που παραπέμπουν στο Γ' Ράιχ!

Ξεκίνησε, δηλαδή, με το «Deutschland, Deutschland uber alles,

uber alles in der Welt», που «κόπηκε» μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

«Νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με την επιτομή της άγνοιας και ποτέ δεν έχω αισθανθεί πιο προσβεβλημένη, σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε η Αντρέα Πέτκοβιτς. «Ειδικά στο Fed Cup, όπου αγωνίζομαι τα τελευταία 13 χρόνια, είναι το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ. Τρομακτικό και σοκαριστικό. Βρισκόμαστε στο 2017, ένα τέτοιο πράγμα απλά δεν γίνεται να συμβαίνει στις ΗΠΑ».

Έξαλλη ήταν και η προπονήτρια της Γερμανίας Μπάρμπαρα Ρίτερ. «Είναι σκάνδαλο, ένα ασεβές και ασυγχώρητο περιστατικό. Θα μπορούσα να κλάψω. Το να ακούς τον εθνικό ύμνο στο Fed Cup είναι ιερή στιγμή».

Η USTA φρόντισε άμεσα να απολογηθεί, αλλά το κακό δεν διορθώνεται με τίποτα... «Η USTA εκφράζει με ειλικρίνεια την απολογία της προς την ομάδα της Γερμανίας, αλλά και όλους τους Γερμανούς φιλάθλους, για την λανθασμένη εκτέλεση του εθνικού ύμνο, πριν τους σημερινούς αγώνες του Fed Cup. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλαμε να δείξουμε ασέβεια. Αυτό το λάθος δε θα συμβεί ξανά και ο σωστός ύμνος θα εκτελείται κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων αναμετρήσεων του 1ου γύρου».

Πηγή: SDNA

τένιςναζιστική ΓερμανίαΕθνικός ΎμνοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα