Απεργιακό μπαράζ σήμερα στη χώρα

ΕΛΛAΔΑ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και την ίδια ώρα στις έδρες των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.

Οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά και στο

παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 19:30.

Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, καθώς και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις υπηρεσίες των δήμων αποφάσισε και η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Κλειστά θα είναι σήμερα και τα φαρμακεία, καθώς οι φαρμακοποιοί πραγματοποιούν επίσης απεργία. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει μάλιστα σήμερα με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «ενάντια στη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας».

Συλλαλητήριο στις 19.30 διοργανώνει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, καταγγέλλοντας «την νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το τρίτο μνημόνιο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης».

Χωρίς μετρό μέχρι τις 9 το πρωί

Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα οι συρμοί του μετρό μέχρι τις 9 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στην ψήφιση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα δανεισμού.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, «χειρόφρενο» τραβούν σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών πραγματοποιεί 24ωρη απεργία.

Με εισιτήριο η μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες

Στο μεταξύ με εισιτήριο θα μετακινείται και πάλι από σήμερα το επιβατικό κοινό με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης έληξε χθες.

Έτσι από σήμερα οι μετακινήσεις γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική κομίστρων των συγκοινωνιακών φορέων, ΟΑΣΑ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ), για χρήστες εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.

απεργίαΑΔΕΔΥψήφισηΒουλήΠΟΕ-ΟΤΑσυγκέντρωσηΠΑΜΕHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα