Απάντηση Τσακαλώτου σε Πολάκη: Δεν γονατίσαμε εμείς τη μεσαία τάξη

Πολιτική

 

Αντίθετος με την προ ημερών τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την εξουσία επειδή προχώρησε σε υπερφορολόγηση των πολιτών εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν γονατίσαμε εμείς τη μεσαία τάξη», δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο capital.gr, αποκρούοντας την εσωκομματική κριτική, την οποία εξέφρασε και ο πρώην υφυπουργός Υγείας

Π. Πολάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διαψεύδει και ότι η νέα εσωκομματική τάση «ομπρέλα», όπου εντάχθηκε, βολιδοσκοπεί ήδη πιθανούς διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα, ανοίγοντας επί της ουσίας την κούρσα της διαδοχής.

Επίσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση, οικονομική και υγειονομική, της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως σημειώνει, χωρίς να δαπανηθεί όλο το «μαξιλάρι», η κυβέρνηση μπορούσε να βρει δημοσιονομικό χώρο για μεγαλύτερη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,.

Παράλληλα, αμφισβητεί και το κατά πόσο αποτελεί λύση ο δανεισμός ή η αναστολή πληρωμών.

Τέλος, τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να πέσει ως «ώριμο φρούτο».

Αντίθετα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνει ότι η απάντηση που αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις χαμηλές δημοσκοπικές του επιδόσεις είναι μονάχα η προγραμματική δουλειά και η Αριστερά.

Και δηλώνει «αισιόδοξος ότι μια Αριστερά που έχει την αυτοπεποίθηση να συζητά, να διαβουλεύεται, να παρεμβαίνει, να μη φοβάται την Κοινωνία, έχει τα αυτιά της ανοιχτά, μπορεί να αλλάξει το κλίμα»

Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΠαύλος ΠολάκηΣΥΡΙΖΑμεσαία τάξηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα