Αντιδράσεις για το "πάγωμα" των εργασιών επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων

ΕΛΛAΔΑ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα Χανιά η δημοσιοποίηση της είδησης για αναστολή εκ μέρους του εργολάβου των εργασιών επέκτασης του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο Χανίων Μανώλης Αρμουτάκης, η αίτηση διακοπής κατατέθηκε για οφειλές που αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι

μία αρνητική εξέλιξη που θέλαμε να αποφύγουμε. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το έργο επέκτασης γινόταν με αργούς ρυθμούς, αφού η ανάδοχος εταιρεία είχε μειώσει σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων στο εργοτάξιο» δηλώνει ο κ Αρμουτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν το αμέσως επόμενο διάστημα δεν ρυθμιστεί το ζήτημα, η ανάδοχος εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει ακόμα και την οριστική διάλυση της σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια την ανάδοχο εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η εταιρεία κατέθεσε δήλωση διακοπής των έργων για την επέκταση του αεροδρομίου των Χανίων, λόγω οφειλών ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία και οι υπεργολάβοι που εμπλέκονται στην κατασκευή του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, έχουν χρηματοδοτήσει το 40% των εργασιών με δικούς τους πόρους, λόγω των καθυστερήσεων που σημειώνονται στη διοχέτευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, κάτι που οφείλεται στο ευρύτερο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την ανάδοχο εταιρεία, το πρόβλημα εντείνεται ακόμα περισσότερο καθώς η εταιρεία καλείται να αποδώσει ΦΠΑ για πιστοποιημένες εργασίες για τις οποίες δεν έχει ακόμα πληρωθεί. Επιπλέον, έχει ήδη καταβάλλει προκαταβολές για παραγγελίες εξοπλισμού από το εξωτερικό. Το έργο αφορά στην επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου των Χανίων, οι οποίες καταλαμβάνουν τώρα έκταση 10.000 τμ και όταν ολοκληρωθούν τα έργα η συνολική τους έκταση θα ανέλθει σε 25.000 τμ. Για τη διακοπή των έργων έχουν ενημερωθεί ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

αεροδρόμιο ΧανίωνεπέκτασηΑΚΤΩΡHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα