ΑΝΤ1: Έρχονται οι «Προδότες» – Νέο ριάλιτι με υψηλό χρηματικό έπαθλο

Από την Ολλανδία, μέσω Αγγλίας, ετοιμάζεται η ελληνική εκδοχή ριάλιτι που παραπέμπει στο παιχνίδι «Ποιος είναι ο δολοφόνος».

Εξετάζεται στον ΑΝΤ1 το ριάλιτι «The traitors» του BBC One, εκδοχή του Ολλανδικού «De Verraders» το οποίο πρωτολανσαρίστηκε από το RTL4 τον Μάρτιο του 2021.

Τί γίνεται στο παιχνίδι. Σε ένα κάστρο κλείνονται 21 προβεβλημένα άτομα του δημόσιου βίου.
Οι 18 ορίζεται, σύμφωνα με τους κανονισμούς να είναι οι «Πιστοί» ελπίζοντας να μοιραστούν

ένα χρηματικό έπαθλο αξίας έως  120.000 ευρώ.

Ανάμεσά τους είναι οι «Προδότες» – μια ομάδα διαγωνιζόμενων που επιλέγονται από τον παρουσιαστή του προγράμματος την πρώτη μέρα, στόχος των οποίων είναι να τους παραπλανήσουν και να τους εξαλείψουν διεκδικώντας το έπαθλο.

Εξυπακούεται ότι δολοπλοκίες και ίντριγκες είναι στον στάνταρ εξοπλισμό του ριάλιτι.

Οι «Πιστοί» δεν γνωρίζουν ποιοι, ανάμεσα τους, είναι οι «Προδότες». Το ξέρουν όμως οι τηλεθεατές σστο πρώτο επεισόδιο. Κάθε βράδυ, οι προδότες συγκεντρώνονται κρυφά για να αποφασίσουν ποιον θέλουν να εξαλείψουν από το παιχνίδι. 

Στους παίκτες ανατίθενται αποστολές τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσουν ώστε να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο.

 Εάν οι «Πιστοί» διαγωνιζόμενοι εξαλείψουν όλους τους «Προδότες», θα μοιραστούν το χρηματικό έπαθλο, αλλά αν κάποιοι Προδότες φτάσει μέχρι το τέλος, κλέβουν τα χρήματα.

Κάθε βράδυ, οι «Προδότες» συγκεντρώνονται και αποφασίζουν ποιόν «Πιστό» θα «δολοφονήσουν». Πιο απλά θα τον θέσουν εκτός παιχνιδιού και προγράμματος, αμέσως.  

Όσοι «Πιστοί» απομένουν, δεν γνωρίζουν ποιος έχει αποκλειστεί κάθε φορά, παρα μόνον την επόμενη μέρα όταν πάνε για πρωινό στο κάστρο οπότε και διαπιστώνουν ότι είναι λιγότεροι κατά έναν. Στη συνέχεια, η ομάδα συμμετέχει σε αποστολή για να κερδίσει χρήματα. 

Οι επιβραβεύσεις για τις αποστολές δεν είναι μόνον χρηματικές. Σε κάποιες το έπαθλο είναι η ασυλία- που σημαίνει ότι ο παίκτης που την κερδίζει δεν μπορεί να εξοντωθεί- αλλά με βάση τους κανονισμούς μπορεί να εξοριστεί κατόπιν ψηφοφορίας.

Στο τέλος κάθε ημέρας, οι παίκτες συμμετέχουν σε ένα «Στρογγυλό Τραπέζι», όπου συζητούν ποιον σκοπεύουν να ψηφίσουν κι έπειτα ακολουθεί- μυστική- ψηφοφορία για εξορία παίκτη. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή οι έγκλειστοι εκφράζουν το σκεπτικό με το οποίο ψήφισαν.

Εκείνος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους αποβάλλεται από το παιχνίδι και πρέπει να αποκαλύψει την ταυτότητα του. Εάν τεθεί εκτός παιχνιδιού ένας «Προδότης», σε εκείνους που απέμειναν μπορεί να δοθεί η επιλογή να στρατολογήσουν έναν «Πιστό», υπο την προϋπόθεση εκείνος συμφωνήσει.

Οι διαγωνιζόμενοι για να λάβουν μέρος στο ριάλιτι θα πρέπει να ολοκληρώσουν ψυχολογικό τεστ ενώ- τονίζεται- ότι η παραγωγή προσφέρει επίσης ψυχολογική βοήθεια στην εξέλιξη του προγράμματος.

Κύκλοι περι τον ΑΝΤ1 με οξυμένη ακοή ώστε να μπορούν να αφουγκράζονται υποστηρίζουν ότι ο σταθμός μελετά ενδεχόμενο να ρίξει στη μάχη της τηλεθέασης τους «Προδότες» τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης

Μάρα Ζαχαρέα: «Ετσι γνώρισα τον Ρουσόπουλο – Το παράκανα σε αυστηρότητα με τον γιό μου» (Video)

«Σκοτωμός» Τζανακόπουλου – Οικονόμου: «Είστε υπερασπιστής του Πλεύρη και προπαγανδιστής της ΝΔ» – «Σας πονάει ο ΣΚΑΪ!» (video)

Survivor All Star: Θα μεταδίδεται άλλη μια μέρα την εβδομάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα