Ανησυχία στα στελέχη της ΝΔ για τη φημολογούμενη διεύρυνση

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και κορυφαία στελέχη της Πειραιώς εμφανίζονται μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις τους να μην θεωρούν ως δεδομένη την αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι κυλιόμενες μετρήσεις άλλα δείχνουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην Πειραιώς παρακολουθούν με ευλάβεια τα στοιχεία όλων των μετρήσεων και ενεργούν αναλόγως με τα αποτελέσματα. Και αυτές οι μετρήσεις δείχνουν τη Ν.Δ. να έχει

άνετη αυτοδυναμία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την υπόθεση Πνευματικού, η οποία άνοιξε το μεγάλο θέμα της Υγείας – και εκεί υπήρξαν κάποιες δημοσκοπικές επιπτώσεις – η Ν.Δ. ανακάλυψε το θέμα της Ροδόπης και τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τους μάλιστα να κάνουν δήλωση μετανοίας για όσα έχουν πει ή δεν έχουν πει διαχρονικά για τη μουσουλμανική μειονότητα.

Όλοι παραδέχονται ότι στην επικοινωνία το κόμμα του Μητσοτάκη παίρνει άριστα, αφού έχει καταφέρει όλο το τελευταίο διάστημα η επικαιρότητα και πάλι να κινείται γύρω από την ατζέντα που βάζει καθημερινά η Ν.Δ.

Μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης, πέρα από το ότι ήθελε να ξεφύγει από τα θέματα της Υγείας, τα οποία πήραν ακόμη μεγαλύτερη και σοβαρότερη έκταση με τους θανάτους των δύο γυναικών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ, θέλησε με την ανάδειξη του θέματος της μουσουλμανικής μειονότητας να προσεγγίσει ένα κομμάτι των ψηφοφόρων οι οποίοι προσανατολίζονται να ψηφίσουν μικρότερα δεξιά κόμματα.

Νέα σύνθεση, νέες δομές

Την ίδια ώρα, ωστόσο, πληροφορίες από την Πειραιώς αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αρχίσει ήδη τον σχεδιασμό για την επομένη των εκλογών. Ο ίδιος έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών του τόσο για τη συνταγματική αναθεώρηση όσο για τα πρόσωπα του Υπουργικού Συμβουλίου, τις νέες δομές και τον τρόπο λειτουργίας τους, καθώς και τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Οι πληροφορίες λένε πως σε ό,τι αφορά το νέο κυβερνητικό σχήμα θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές με τη συμμετοχή και αρκετών γυναικών, ενώ θα δοθούν ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα να δοκιμαστούν.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο Μητσοτάκης έχει αναφέρει πως στη νέα κυβέρνηση θα υπάρχουν και στελέχη από άλλα κόμματα (προφανώς από το ΠΑΣΟΚ, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν) έχει φέρει αναταραχή στα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ., καθώς αρκετοί φοβούνται ότι θα βρεθούν εκτός εξαιτίας της διεύρυνσης.

«Δεν θα είναι μία κυβέρνηση ισορροπιών ούτε θα έλεγα ότι μετράει τόσο πολύ και στο δικό μου μυαλό η σταυροδοσία. Δεν μας απασχολεί αν θα γέρνουμε από τη μία ή την άλλη πλευρά, αλλά πώς θα προχωρούμε όλοι μαζί μπροστά. Θα είναι μια κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός μόνο χρώματος» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. επαναλαμβάνοντας μια ατάκα που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν.

Φυσικά σε όλα αυτά σημαντικό ρόλο θα παίξει το ποσοστό που θα πάρει η Ν.Δ. Εάν δηλαδή έχει μεν αυτοδυναμία, αλλά με οριακό αποτέλεσμα, τα πράγματα θα είναι πιο βατά για τα στελέχη της Ν.Δ. Εάν πάλι έχει άνετη αυτοδυναμία, τότε ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει λυμένα τα χέρια για να κάνει τις αλλαγές που θέλει στο κυβερνητικό του σχήμα. Δεν θα είναι υποχρεωμένος δηλαδή να ακροβατεί ανάμεσα στους σαμαρικούς, στους καραμανλικούς, αλλά και στους επίδοξους δελφίνους του κόμματός του.

Κάποιοι βλέπουν εφιάλτες

Φυσικά στα στελέχη της Ν.Δ. δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι, με αφορμή το θέμα της Ροδόπης, μία σειρά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκαν με τις απόψεις της Ν.Δ. – κάποιοι από αυτούς θεωρείται ότι με αυτόν τον τρόπο επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον Μητσοτάκη.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος με δηλώσεις τους συστρατεύθηκαν με τη Ν.Δ., τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε να αφήνει αιχμές για τη στάση της Πειραιώς σε αυτό το θέμα.

Πάντως ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. εμφανίζονται να παρακολουθούν με αγωνία την όλη διαδικασία καθώς από το περιβάλλον του προέδρου του κόμματος υπάρχουν διαρροές ότι… εκνευρίζεται όταν ακούει ότι κάποιοι ράβουν κουστούμια για να αναλάβουν υπουργικές καρέκλες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα ότι στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο οι υπουργοί θα πάρουν έναν μπλε φάκελο με τον προγραμματισμό του επόμενου έτους και με τις υπάρχουσες εκκρεμότητες.

Σε ό,τι αφορά την οργάνωση της νέας κυβέρνησης, πληροφορίες λένε ότι ο Μητσοτάκης σκέπτεται να προχωρήσει στη σύσταση ενός υπερ-υπουργείου, το οποίο θα έχει τον συντονισμό όλων των υπολοίπων. Ακόμη, πέρα από το νέο υπουργείο που θα συσταθεί και θα έχει αντικείμενο την οικογένεια, μελετάται η πιθανότητα συγχώνευσης του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς και το σπάσιμο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Μητσοτάκης επιμένει να ζητά ευμεγέθη Κοινοβουλευτική Ομάδα στην επόμενη Βουλή

Μικρή η ανταπόκριση στη ρύθμιση χρεών

ΣΥΡΙΖΑ: Tα τρία επίπεδα της εκλογικής στρατηγικής της Κουμουνδούρου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχία,anisychia