«Ανεβάζουν στροφές» οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές – Ικανοποίηση από την ελληνική πλευρά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα συνεδρίασαν τα στελέχη του Brussels Group.

Ελληνικές

διπλωματικές πηγές δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές κατά πάσα πιθανότητα οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κανένα από τα στελέχη της κυβέρνησης που συμμετείχαν στη σύσκεψη δεν προχώρησε σε δηλώσεις κατά την έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ τη Δευτέρα, ενώ δεν αποκλείεται σύγκληση έκτακτου Eurogroup εντός της εβδομάδας.

ΒρυξέλλεςδιαπραγματεύσειςBrussels GroupHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα