Ανδρουλάκης: Αξιοποίησαν την Καϊλή ως «Δούρειο Ίππο» για τις υποκλοπές και τώρα στην ΝΔ κάνουν ότι δεν την ξέρουν

Στην υπόθεση της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνοντας πως την αξιοποίησαν «ως “Δούρειο Ίππο” στην υπόθεση των υποκλοπών για να θολώσουν το τοπίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή PEGA, προετοιμάζοντας σε δεύτερο χρόνο τη “μεταγραφή αεροδρομίου”, τώρα οι κύριοι της ΝΔ

κάνουν ότι δεν την γνωρίζουν».

Ειδικότερα ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Δεν θα ανεχθώ ούτε ψήγμα υπόνοιας σε θέματα διαφάνειας, δεν θα επιτρέψω κανείς μα κανείς να αμαυρώσει αυτή τη νέα πορεία που ξεκίνησε πέρυσι το Δεκέμβριο. Όποιον και αν αφορά, όσο ισχυρός και αν είναι οφείλουμε να έχουμε σταθερά αξιακή στάση στα πράγματα.

Όμως στην υπόθεση που έχει προκύψει υπάρχει ένα παράδοξο. Που οφείλω να το υπογραμμίσω. Αφού πρώτα αξιοποίησαν την κα. Καϊλή ως “Δούρειο Ίππο” στην υπόθεση των υποκλοπών για να θολώσουν το τοπίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αρμόδια εξεταστική επιτροπή PEGA προετοιμάζοντας σε δεύτερο χρόνο τη μεταγραφή “αεροδρομίου” τώρα οι κύριοι της ΝΔ κάνουν ότι δεν την γνωρίζουν.

Έχουν μάλιστα το θράσος να προσπαθούν να συνδέσουν την παράνομη παρακολούθησή μου που ολοκληρώθηκε πριν πάνω από ένα χρόνο για κάποιους απροσδιόριστους λόγους εθνικής ασφάλειας με μία ποινική υπόθεση, που ξεκίνησε να διερευνάται πολύ αργότερα χωρίς να ξέρουμε αν έχουν χρησιμοποιηθεί τέτοια μέσα κατασκοπευτικά όπως έχουν χρησιμοποιηθεί στη δική μου περίπτωση.

Εμείς κ. Μητσοτάκη όταν προέκυψε το θέμα απαντήσαμε αυτόματα και καθαρά χωρίς περιστροφές. Έχουν κάνει το ίδιο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι στο παρελθόν ή και στο πιο πρόσφατο παρελθόν; Που έχουν μάθει να βάζουν εμπόδια στη Δικαιοσύνη και στις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής. Που έχουν υπονομεύσεις πολλάκις τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα. Αυτοί που κάνουν πλάτες σε ισχυρά συμφέροντα για να θησαυρίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού. Ας μας απαντήσει πρώτα ο κ. Μητσοτάκης καθαρά. Ποιών τα δάνεια αγόρασε ο κ. Πάτσης αξίας 63 εκατ. ευρώ με ένα δάνειο 4 εκατ. ευρώ από την ίδια τράπεζα;

Τι είδους υπηρεσίες προσέφερε στα ΕΛΤΑ και ποιο ήταν το κόστος τους, ώστε να πάρει απευθείας ανάθεση πάνω ένα εκατ. ευρώ το δικηγορικό του γραφείο;

Ποιος είναι ο λόγος που με παρακολουθούσε η ΕΥΠ και γιατί επιλέγει να πάμε σε εκλογές με βούρκο αντί να πάμε με φως όπως επιδιώκουμε με καθαρές απαντήσεις στο προσκήνιο».

Η κυβέρνηση «είναι ένας περιφερόμενος θίασος»

«Ο κ. Μητσοτάκης φοβούμενος τις αποκαλύψεις ομολογεί ότι πιθανόν στην ΕΥΠ υπάρχει και ένα ιδιαίτερο σύστημα εξουσίας το οποίο λειτουργεί πέρα από την ΕΥΠ. Ποια ΕΥΠ; Μα δεν είναι η ΕΥΠ που υπήχθη απευθείας στον πρωθυπουργό και στο Μέγαρο Μαξίμου με το στενό έλεγχο του ανιψιού, με την αλλαγή των κανόνων για να βάλουνε τον εκλεκτό τους για να στηθεί αυτός ο μηχανισμός των παράνομων παρακολουθήσεων. Δηλαδή οι υπάλληλοι της ΕΥΠ ενορχήστρωσαν μόνοι τους όλα αυτά και κρατούν σε ομηρεία τους υπουργούς που διόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Κι αν τα πιστεύουν όλα αυτά, γιατί δεν κάνουν άρση του απορρήτου για να σπάσει το απόστημα τώρα. Σήμερα. Αύριο το πρωί. Είναι ένας περιφερόμενος θίασος που θα κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί στο τιμόνι της εξουσίας. Αυτοεξευτελιζόμενος κάθε μέρα με αυτές τις απίστευτες συμπαιγνίες».

Διαβάστε επίσης:

Αναφορά στον Σχοινά από τη Repubblica σε ρεπορτάζ για την Καϊλή

Λαμία: Κάτοικοι περιφρουρούν την Εθνική Οδό για να μην προκαλέσουν ατυχήματα αγέλες αγριογούρουνων

Ιωάννινα: Προβλήματα στους δρόμους του Νομού Ιωαννίνων – Ζημιές σε πεζογέφυρα στα Τζουμέρκα (Photo)

Keywords
Τυχαία Θέματα