Ανασχηματισμό προαναγγέλλει ο Σταθάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εγώ θα υπέβαλα παραίτηση, θα παρέδιδα την έδρα μου» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο Mega, σχετικά με την ψήφο των Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη στην ψηφοφορία της Παρασκευής, οι οποίοι δήλωσαν «παρόντες».

Εξηγώντας την τοποθέτησή του ο υπουργός ανέφερε ότι αν δεν στήριζε την πρόταση της κυβέρνησης, θα παρέδιδε την έδρα του καθώς «θα σήμαινε ότι δεν συμφωνώ με τις θέσεις

της κυβέρνησης, άρα δεν έχω λόγο να μείνω» και πρόσθεσε πως «Κάθε βουλευτής και υπουργός πρέπει να πάρει την ευθύνη που του αντιστοιχεί».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού της κυβέρνησης δήλωσε ότι «Λογικά θα υπάρξουν κάποιες αντικαταστάσεις υπουργών. Είναι θέμα πρωθυπουργού να κρίνει το πόσοι και ποιοι θα αλλάξουν» .

Τέλος, συμπλήρωσε ότι «Η συμφωνία θα ανάψει το πράσινο φως για να ανοίξουν οι τράπεζες, αν και θα υπάρξει διάστημα δύο μηνών προκειμένου να αποκατασταθεί η πλήρης ομαλότητα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων και δεν υπήρξε ποτέ».

Γιώργος Σταθάκηςανασχηματισμόςψηφοφορίαcapital controlsσυμφωνίαπαραίτησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα