Αμάλ Αλαμουντίν: Κινδυνεύω από το ISIS

ΚΟΣΜΟΣ

Η γνωστή δικηγόρος, ειδικευμένη σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, παραδέχθηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί και η ίδια στόχο του Ισλαμικού Κράτους, λόγω υπόθεσης που έχει αναλάβει.

Η Αμάλ Αλαμουντίν έχει αναλάβει την υπόθεση της Νάντια Μουράντ, μιας 23χρονης γυναίκας από το Ιράκ, η οποία το 2014 έπεσε στα χέρια του ISIS και μετατράπηκε σε «σκλάβα του σεξ» για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, μέχρις ότου κατόρθωσε

να δραπετεύσει στη δύση.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, η Αλαμουντίν αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα έχει δεχθεί σαφέστατες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος και ότι και η ίδια, λόγω της θέσης της, ενδέχεται να αποτελεί στόχο των τζιχαντιστών, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο αυτό ως «κίνδυνο του επαγγέλματος».

«Το συζήτησα με τον σύζυγό μου προτού αναλάβω την υπόθεση. Γνωρίζουμε τους κινδύνους και αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Τζορτζ έφυγε» είπε η Αλαμουντίν, η οποία κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα προστασίας των Γιαζίντι από το ISIS και επανέλαβε την πρόθεσή της να οδηγήσει τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στο Διεθνές Δικαστήριο για γενοκτονία.

ISISΑμαλ ΑλαμουντίναπειλέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα