Αλλαγή «φρουράς» στον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων

ΕΛΛAΔΑ

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος Χρήστος Τεντόμας, στον Οργανισμό, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ολοκλήρωσε μετά από 26 μήνες την θητεία του στην ηγεσία του Οργανισμού και παρέδωσε την σκυτάλη στον νέο Πρόεδρο Κωστή Μπιτζάνη, στον οποίο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Κάνοντας απολογισμό πεπραγμένων, ο Χρήστος Τεντόμας που παραμένει στο δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, τόνισε ότι «αποτελεί τιμή για τον ίδιο το γεγονός ότι ήταν πρόεδρος του μεγαλύτερου πολιτιιστικού

και αθλητικού οργανισμού της Αθήνας, και στην περίοδο αυτή υλοποιήθηκε ένα εκτεταμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και εκδηλώσεων, με πρωτοβουλίες που είχαν άμεσο κοινωνικό αποτύπωμα, κάλυπταν γεωγραφικά όλη την Αθήνα, απευθύνονταν σε όλους τους πολίτες και φυσικά στις ειδικές κοινωνικές ομάδες και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Στο διάστημα αυτό –είπε- πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις μαζικού αθλητικού χαρακτήρα που γέμιζαν τις Κυριακές την πόλη με χιλιάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα και τον Κόσμο, που την μετέτρεπαν έστω για λίγες ώρες σε πόλη γεμάτη ζωντάνια, ρυθμό, δημιουργία.

Επίσης καταφέραμε να αναδείξουμε τα πολιτιστικά κτίρια και τα Μουσεία του Δήμου μας σε μικρούς κόμβους Πολιτισμού. Να τα εντάξουμε στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας και να αυξήσουμε με αυτόν τον τρόπο την επισκεψιμότητα τους, συμβάλλοντας παράλληλα στην τουριστική αναβάθμιση της πόλης, κάτι που το έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Ειδικότερα ο Χρήστος Τεντόμας επεσήμανε ότι:

«Η Αθήνα μας δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στο κομμάτι της πολιτιστικής παραγωγής. Δεν υστερεί σε δημιουργικούς ανθρώπους, παρά μόνο σε δομές και το κυριότερο σε οργάνωση.

Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα προβλήματα υποδομών τα οποία είναι διαχρονικά, «ανοίγοντας τον Δήμο», υλοποιώντας πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες σε ανοικτούς χώρους της πόλης, αξιοποιώντας τον δημόσιο χώρο προς όφελος των πολιτών αλλά και αναβαθμίζοντας παράλληλα τις ήδη υπάρχουσες αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές από το Ρουφ μέχρι τους Αμπελοκήπους και από το Παγκράτι μέχρι τον Κολωνό.

Καταφέραμε να εντάξουμε τα μουσικά μας σύνολα στην καθημερινότητα του Αθηναίου πολίτη μέσα από υπαίθριες συναυλίες, στις γειτονιές, στις πλατείες της πόλης. Προχωρήσαμε έτσι σε συνέργειες με μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας, ανοίγοντας χώρους, όπως: το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο Ηρώδου Αττικού, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε όλους τους πολίτες με δωρεάν εκδηλώσεις υψηλότατου επιπέδου και με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών

Ενεργοποιήθηκε όλο το στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού (ΟΠΑΝΔΑ) για να μπορέσουμε να ακουστούμε από όλους τους πολίτες και σε όλες τις γειτονιές. Το προσωπικό μου στοίχημα ήταν η παραγωγή εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Τα αποτελέσματα φάνηκαν, από τους καλλιτέχνες που προσελκύσαμε, τις συναυλίες που διοργανώσαμε και την μαζικότητα των αθλητικών εκδηλώσεων που υλοποιήσαμε.

Φεύγω από τον ΟΠΑΝΔΑ, έχοντας αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της Αθήνας μας και των κατοίκων της. Θεώρησα χρέος μου να αναλάβω ευθύνες, ακόμη και μεγαλύτερες από αυτές που μου αναλογούσαν, κάθε φορά που αυτό κρινόταν σκόπιμο. Το ίδιο έπραξα και με το ζήτημα της ρόδας, για το οποίο δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω από αυτά που αναφέρω στην επιστολή παραίτησης μου.

Θεώρησα χρέος μου, σ΄ όλη την διάρκεια της θητείας μου, να λειτουργήσω με αίσθημα ευθύνης , συνεννόησης και συνεργασίας με οποιαδήποτε πτέρυγα του δημοτικού συμβουλίου, ασχέτως ιδεολογικών καταβολών. Και πιστεύω πως μαζί με τους συνεργάτες μου αφήσαμε μια πλούσια παρακαταθήκη για το μέλλον. Ένα ελάχιστο δείγμα γραφής για το πώς βλέπουμε την Αθήνα και πού θέλουμε να την φτάσουμε.

Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη σας. Και να θυμάστε. Η Αθήνα είμαστε όλοι Εμείς, οι απλοί πολίτες, και εμείς θα την φτάσουμε εκεί που πραγματικά της αξίζει».

Δήμος ΑθηναίωναλλαγήπρόεδροςΟργανισμόΠολιτισμούΑθλητισμού και ΝεολαίαςΧρήστος ΤεντόμαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα