Αλεξέι Ναβάλνι: Ήταν υγιής, ευδιάθετος και με όρεξη για…αστεία λίγο πριν τη γνωστοποίηση του θανάτου του – Βίντεο ντοκουμέντο

Την στιγμή που εξελίσσεται ένα θρίλερ γύρω από τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι ένα βίντεο που φέρεται να καταγράφει τις τελευταίες στιγμές λίγο πριν την γνωστοποίηση του θανάτου του δημοσιεύει το κανάλι SOTA στο Telegram.

Στα πλάνα του βίντεο, διακρίνεται ο Ναβάλνι την Πέμπτη σε αίθουσα δικαστηρίου για την υπόθεσή του μέσω τηλεσύνδεσης. Δείχνει υγιής και ευδιάθετος και κάνει χιούμορ, ζητώντας χρήματα στον λογαριασμό του από τον «τεράστιο μισθό» του ομοσπονδιακού δικαστή, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει κανάλι SOTA.

«"Тромб" у тюремных медиков

— универсальный диагноз, которым можно объяснить все»: экс-сотрудница ФСИН о смерти Навального

«ТЭЛА, тромбоэмболия легочной артерии — это название заболевания, которое, по крайней мере, тюремными медиками употребляется как бы в таком… переносном… pic.twitter.com/B1FFmelIsY

— SOTA (@Sota_Vision) February 16, 2024

Вчерашнее видео Алексея Навального на заседании с Ковровским судом по видеосвязи из Харпа. Алексей бодр, здоров и весел.

Видео: SOTAvision // Антонина Фаворская pic.twitter.com/8mQEzwmAtZ

— SOTA (@Sota_Vision) February 16, 2024

Την ίδια ώρα σύσσωμη η Δύση ζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης γύρω από τον θάνατό του ενώ ο δικηγόρος και η βοηθός του Αλεξέι Ναβάλνι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πάντως πληροφορήθηκε σήμερα (16/02) για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές προχωρούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους σχετικά με τον θάνατο του φυλακισμένου αντιφρονούντα, αλλά δεν έχει πληροφορίες για το θέμα.

«Αδιαθεσία…»

Την ανακοίνωση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές Αρχές της περιφέρειας του Γιάμαλο-Νένετς όπου εξέτιε 19ετή ποινή κάθειρξης. Βρισκόταν σε φυλακή περίπου 60 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σκληρά και απομακρυσμένα μέρη της χώρας, την σωφρονιστική αποικία ΙΚ-3 στο Χαρπ που φέρει επίσης το όνομα «Πολικός Λύκος».

«Στις 16 Φεβρουαρίου 2024 στο σωφρονιστικό κατάστημα Νο3 ο καταδικασμένος Αλεξέι Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από σύντομο περπάτημα και αμέσως έχασε τις αισθήσεις του. Άμεσα έφθασαν ιατρικοί υπάλληλοι από το ίδρυμα και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης» αναφέρει η ανακοίνωση για τον θάνατο του Ναβάλνι.

«Πραγματοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάνηψης, αλλά δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα. Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κατάδικου. Τα αίτια του θανάτου βρίσκονται υπό εξακρίβωση», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε την είδηση» λέει ο δικηγόρος και η βοηθός του

Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε την είδηση, λένε από την πλευρά τους η εκπρόσωπος και ο βοηθός του Ρώσου αντιφρονούντα. Η εκπρόσωπος του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε στο Χ ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατό του, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές.

Η Γιάρμις έγραψε ότι ο δικηγόρος του Ναβάλνι ταξιδεύει προς την φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο όπου κρατείτο ο Ναβάλνι εκτίοντας 19ετή ποινή κάθειρξης.

Την ίδια δήλωση με την Γιάρμις έκανε και ο βοηθός του Ναβάλνι:

«Οι ρωσικές αρχές δημοσιοποιούν μια ομολογία ότι σκότωσαν τον Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή. Δεν έχουμε κανένα τρόπο να το επιβεβαιώσουμε ή να αποδείξουμε ότι αυτό δεν αληθεύει», έγραψε στο Χ ο Λεονίντ Βολκόφ.

«Δεν έχουμε καμία βάση να πιστεύουμε την κρατική προπαγάνδα», έγραψε ο Βολκόφ προσθέτοντας ότι «αν αληθεύει η είδηση, τότε ο Πούτιν είναι αυτός που σκότωσε τον Ναβάλνι».

The Federal Penitentiary Service of Russia in the Yamalo-Nenets Autonomous Okrug is spreading the news of Alexey Navalny's death in IK-3. We have no confirmation of this yet. Alexey's lawyer is currently on his way to Kharp. As soon as we have some information, we will report on…

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 16, 2024

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός στη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι, «ο άνθρωπος που φοβόταν περισσότερο ο Πούτιν» (photos/videos)

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε την είδηση, λένε η εκπρόσωπος και ο βοηθός του

ΗΠΑ: Οδηγός πέταξε ένα ποτήρι με λεμονάδα σε υπάλληλο πλυντηρίου αυτοκινήτων και εκείνη την… έλουσε! (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλεξέι Ναβάλνι, Ήταν, …αστεία, – Βίντεο,alexei navalni, itan, …asteia, – vinteo