Αλεξανδρούπολη: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο τζιχαντιστής – Τα βίντεο τρόμου στο κινητό του

ΕΛΛAΔΑ

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο «τζιχαντιστής» της Αλεξανδρούπολης στην ανακρίτρια. Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής ο 32χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στα κρατητήρια της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Όπως μετέδωσε το κανάλι, ο Σύρος μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο της πόλης και εξετάστηκε από χειρουργό και ψυχίατρο.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από πηγές της αστυνομίας, ο τζιχαντιστής βρισκόταν στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών εδώ και 7 μήνες. Παράλληλα, βρισκόταν υπό παρακολούθηση για να διαπιστωθεί η δράση

του και οι αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Η σύζυγός του είπε ότι ο 32χρονος ήταν μόλις για 3 μήνες μέλος του «Ισλαμικού Κράτους» και πως αποχώρησε από αυτό γιατί δεν άντεξε τις φρικαλεότητες.

Ωστόσο, η αστυνομικές έρευνες γύρω απότον βαθμό ιεραρχίας του ιδίου στο ISIS βρίσκονται σε εξέλιξη γιατί ανακάλυψαν στο κινητό του φωτογραφία του με ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους που είχε απευθείας πρόσβαση στον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος έχει σβήσει τις επαφές και τις κλήσεις του.

Σε βίντεο που βρέθηκαν στην συσκευή του, εμφανίζεται ο ίδιος – στη Συρία, να έχει ξαπλωμένους στο έδαφος κρατούμενους του ISIS, τους οποίους έπιανε από τα μαλλιά και τους σήκωνε για να φανούν τα πρόσωπα τους στην κάμερα. Επίσης, βρέθηκαν και βίντεο με αποκεφαλισμούς, τα οποία εκτιμάται ότι έχει τραβήξει ο ίδιος.

Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Η συνήγορος του32χρονου ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας είναι μέλος του Συριακού Στρατού κι ότι αυτό φαίνεται σε βίντεο που υπάρχει στο κινητό του, στο οποίο εμφανίζεται σοβαρά τραυματισμένος.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος υποστήριξε στην κατάθεσή του πως ήταν αντάρτης στη Συρία και πολεμούσε κατά του καθεστώτος του Άσαντ. Όταν τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε σε καθεστωτικό νοσοκομείο. Εκεί, τον ανάγκασαν να βγάλει τις φωτογραφίες, που εντοπίστηκαν στο κινητό του. Αργότερα, όταν πήγε στην Τουρκία, τον πλησίασαν μέλη του ISIS, αλλά ο ίδιος τα απομάκρυνε.

τζιχαντιστήςΑλεξανδρούποληβίντεοαυτοκτονίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα