Αινιγματική δήλωση Ντάισελμπλουμ – Χρεώνει εμμέσως στον εαυτό του τον παραγκωνισμό Βαρουφάκη (video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσφορία προκαλούν στην Αθήνα οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναφέρθηκε εμμέσως στον «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Όντας πολύ προσεκτικός και χωρίς να κατονομάζει πρόσωπα, ο Ολλανδός ανέφερε ότι είχε συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων σημειώνοντας:

«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη

διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, για να προσθέσει: «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο. Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Αυτή η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στο Star, όπου υποστήριξε ότι η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Τι απαντά η Αθήνα

Κυβερνητικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλέστηκε το Mega, υπογράμμιζαν ότι «η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αποικία» και υπενθυμίζουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει υπουργός Οικονομικών.

<span itemprop="name" content="daise_mega"></span><span itemprop="description" content=""></span><span itemprop="duration" content="34"></span><span itemprop="thumbnail" content="http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/..."></span><span itemprop="width" content="600"></span><span itemprop="height" content="480"></span>Γιερούν ΝτάϊσελμπλουμΕλλάδαΒαρουφάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα