Άγριο σφυροκόπημα της Ράκα από γαλλικά αεροσκάφη – Βομβαρδίζετε άδεια κτήρια λένε οι τζιχαντιστές (Video - Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Την μεγαλύτερη επιδρομή μέχρι σήμερα, πραγματοποίησαν γαλλικά αεροσκάφη στη Συρία, λίγες ώρες μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από δέκα αεροσκάφη τα οποία ξεκίνησαν ταυτόχρονα από αεροδρόμια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιορδανίας βομβαρδίζοντας στόχους στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την Ράκα της Συρίας.

"Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων

και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών" ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του γαλλικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το Associated Press, οι επιθέσεις ήταν δυναμικές και κατέστρεψαν δύο τοποθεσίες τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα.

Οι γαλλικές επιθέσεις αναμένεται να συνεχιστούν, με τη συνδρομή και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ακτιβιστές μέσα στη Ράκα, οι γαλλικές επιδρομές έγιναν εναντίον στόχων στην περιοχή 17 που θεωρείται οχυρό των τζιχαντιστών και η «πρωτεύουσα» του Ίσις στην περιοχή, από τον Ιούλιο του 2014.

Πληροφορίες από το εσωτερικό της Ράκα, αναφέρουν ότι οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να κοπεί το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη. Οι βομβαρδισμοί στην πόλη, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές έχουν προκαλέσει πανικό, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ανθρώπινων ζωών μέχρι αυτή τη στιγμή.

Οι τζιχαντιστές, όπως μετέδωσε το CNN, αναφέρουν ότι οι βόμβες χτύπησαν κτήρια τα οποία είχαν ήδη εγκαταλειφθεί και ότι κανένας δεν σκοτώθηκε από τις επιθέσεις.

Οι γαλλικές επιθέσεις έγιναν σε συνεργασία του Γάλλου και Αμερικανού υπουργού Άμυνας και ξεκίνησαν μετά από τη δήλωση του Γάλλου προέδρου ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν μία πράξη πολέμου. Και ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, από τη σύνοδο των G20, τόνισε ότι οι βομβαρδισμοί είναι μία ενέργεια αυτοάμυνας. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε το DAESH να δρα χωρίς να αντιδρούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ράκα, κατελήφθη από τους τζιχαντιστές το 2013 και ο πληθυσμός από το 1 εκατομμύριο έχει πέσει τις 400.000 καθώς έχει επιβληθεί ένα ιδιαίτερα σκληρό καθεστώς στην πόλη.

Οι επιθέσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες καθώς και ο αμερικανός πρόεδρος έχει εγκρίνει την αύξηση των αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή.

ΠαρίσιΓαλλίαεπιθέσεις Συρίααεροπορικές επιδρομές ΣυρίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα