«Αγρίεψαν» Τσίπρας – Μεϊμαράκης στη Βουλή με αφορμή το χρέος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από πολύ νωρίς άρχισε το «πινγκ-πονγκ» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Εκατέρωθεν «καρφιά» και επιθέσεις, με τον πρόεδρο της ΝΔ να σηκώνει το βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ολομέλεια, θέλοντας να δείξει, στοχεύοντας στην «καρδιά» του «γαλάζιου» ακροατηρίου ότι αποτελεί στιβαρή επιλογή για την κορυφή της κεντροδεξιάς παράταξης.

Ως μια πολύ καλή... προεκλογική ομιλία χαρακτήρισε την ομιλία του Βαγγέλη ΜεΊμαράκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

ζητώντας τον λόγο για μια σύντομη παρέμβαση-απάντηση ελάχιστες στιγμές αργότερα από όσα υποστήριξε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Άκουσα με μεγάλη προσοχή. Έκανε μία εξαιρετική προεκλογική ομιλία. Σας υπενθυμίζω ότι οι εκλογές έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου και ο λαός αποφάσισε. Χάσατε με 7,5 μονάδες. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από προεκλογικές ρητορίες. Για πρώτη φορά έγιναν εκλογές με τον ελληνικό λαό να τα γνωρίζει όλα. Δεν μπορείτε να μιλάτε για μετάλλαξη. Τα χαρτιά μας είναι ανοιχτά και η συμφωνία ψηφισμένη και από εσάς».

Και επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας πως «αναφερθήκατε στο ζήτημα το χρέους και είπατε ότι τίποτα δεν άλλαξε. Για κακή σας τύχη κ. Μεϊμαράκη αυτή η τοποθέτηση έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την ομιλία του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη απομείωσης του χρέους. Με ποιους είστε τελικά;». Και πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ότι θα πετύχουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είτε είστε μαζί μας είτε όχι.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης «σήκωσε το γάντι» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε πως «δεν καταλαβαίνω το άγχος σας. Δεν έκανα εκλογές για να λύσω το θέμα με Λαφαζάνη. Εμείς το λύνουμε φιλικά. Μην αναμειγνύεστε». Δίνοντας τη δική του απάντηση για το ζήτημα του χρέους ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «για το χρέος δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρετε είναι ότι δεν ακούτε. Σας είπα ότι χρειάζετε ρύθμιση μετά τα δικά σας φέσια. Το αμφισβητείς; Δεν χρειάζεται να φωνάζετε. Μιλάτε για τον Ολάντ ξεχνάτε το Ολανδρέου», ήταν το «καυστικό» του σχόλιο, σημειώνοντας μάλιστα πως «πάτε να βρείτε μαξιλαράκια στη Ν.Δ. Κάντε μας μία πρόταση».

Ξαναπαίρνοντας τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι δεν είχε πρόθεση να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της ΝΔ και πως επεσήμανε ότι ανεξαρτήτως προσώπων χρειάζεται εποικοδομητική πολιτική. Και στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «υπάρχουν δύο στρατηγικές στο ζήτημα του χρέους. Η μία είναι τα τεράστια πλεονάσματα και παλέψαμε να μειώσουμε αυτά τα τεράστια πλεονάσματα και να ανοίξουμε το ζήτημα του χρέους. Σας καλώ να έρθετε σε αυτή τη στρατηγική», κατέληξε στην συντομη παρέμβαση του ο πρωθυπουργός.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κλείνοντας το λεκτικό πινγκ-πονγκ σχολίασε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπερδέψει τα πλεονάσματα με την αύξηση του ΑΕΠ. «Αν έχουμε ύφεση δεν θα έχετε πλεονάσματα. Τόσα λεφτά έχουμε πληρώσει γι' αυτά τα φροντιστήρια ακόμα δεν τα μάθατε;» ήταν το σχόλιο του. «Δεν είδα να μας καλείτε στις συζητήσεις με τους δανειστές, στην ομάδα διαπραγμάτευσης. Σας λέμε ότι με την ύφεση που υπάρχει και τα ελλείμματα που έχετε δημιουργήσει υπάρχει ανάγκη για το χρέος. Έχετε ξεκαθαρίσει ότι δεν μας θέλετε», κατέληξε ο «γαλάζιος» πρόεδρος.

ΒουλήΤσίπραςΜεϊμαράκηςΚόντραχρέοςψήφος εμπιστοσύνηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα