Αυτό είναι το βιβλίο που εκτοξεύτηκε σε πωλήσεις μετά την εκλογή Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

Η εκλογή Τραμπ το ξαναέβαλε στη λίστα των μπεστ σέλερ, περίπου 30 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση.

Το δυστοπικό μυθιστόρημά της Μάργκαρετ Ατγουντ, «Η πορφυρή δούλη» -το οποίο περιγράφει μια θεοκρατική δικτατορία στις ΗΠΑ όπου οι γυναίκες αναγκάζονται να γεννούν παιδιά για την άρχουσα τάξη- βρέθηκε μάλιστα στην κορυφή της λίστας των μπεστ-σέλερ του Amazon στις αρχές της εβδομάδας και παραμένει στο top-10 των πωλήσεων.

Η συγγραφέας του

βιβλίου, η οποία ανέφερε πως «αρχικά, όταν εκδόθηκε, θεωρήθηκε υπερβολικό»- απέδωσε την εκτόξευση των πωλήσεων και στο τρέιλερ που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα του Σούπερ Μπόουλ και αφορούσε τη νέα τηλεοπτική μεταφορά του έργου της από τον ιστότοπο Hutu.

Η 77χρονη συγγραφέας -η οποία το 2000 τιμήθηκε με το Βραβείο Μπούκερ για το μυθιστόρημα «Ο τυφλός δολοφόνος»- δήλωσε στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης βιβλίου της Κούβας πως εμπνεύστηκε την «Ιστορία της πορφυρής δούλης» από τις σπουδές της για την Αμερική του 17ου αιώνα και τις πουριτανικές αξίες της εποχής.

«Τις βλέπετε να επανέρχονται τώρα», συνέχισε, αναφερόμενη σε συγκεκριμένες ενέργειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον περιορισμό του δικαιώματος στην άμβλωση. Πέρσι ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να τιμωρούνται αν κάνουν αμβλώσεις. «Επιστρέφουμε στις πουριτανικές αξίες της Νέας Αγγλίας του 17ου αιώνα όπου οι γυναίκες ήταν πολύ χαμηλά στην ιεραρχία», πρόσθεσε η Ατγουντ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΤραμπΒΙΒΛΙΟAmazonΜάργκαρετ ΆτγουντΗΠΑΗ πορφυρή δούληHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα