Αυτό είναι το πρώτο κατοικήσιμο σπίτι που κατασκευάστηκε μέσω 3D εκτύπωσης (Videos)

ΚΟΣΜΟΣ

Το project από μόνο του είναι εντυπωσιακό και πολλά υποσχόμενο. Στην περίπτωση που αποδώσει όπως θέλουν οι δημιουργοί του θα μπορούσε να δώσει λύση στο κόστος κατασκευής κατοικιών, καθότι πλέον θα χρειάζεται απλά να… εκτυπώνονται με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή.

Κι όμως, αυτό συνέβη με ένα σπίτι που οικοδομήθηκε πρόσφατα στα περίχωρα της Μόσχας και όπως μας ενημερώνει η κατασκευάστρια εταιρεία

η εκτύπωση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η συγκεκριμένη κατοικία, δημιουργία της νεοσύστατης τεχνολογικής εταιρείας Apis Cor, έχει εμβαδον 37 τετραγωνικών μέτρων και κόστισε 10.134 δολάρια ή 275 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο εκτυπωτής μεταφέρθηκε επί τόπου, όπου δημιούργησε τους τσιμεντένιους τοίχους και τα εσωτερικά χωρίσματα ως μια ενιαία δομή, αντί το σπίτι να εκτυπωθεί σε επιμέρους τμήματα και μετά αυτά να μεταφερθούν για συναρμολόγηση στο σημείο ανέγερσης.

Στη συνέχεια, μια ομάδα εργατών ολοκλήρωσε το σπίτι, προσθέτοντας τη στέγη, τα παράθυρα και ό,τι άλλο χρειαζόταν στο εσωτερικό του.

Μάλιστα, η Samsung συνεργάσθηκε με την Apis Cor για να παρέχει τον οικιακό εξοπλισμό του σπιτιού

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους. Γι' αυτό, η κατασκευαστική διαδικασία χρειάζεται να γίνει γρήγορη, αποδοτική και ταυτόχρονα άκρως ποιοτική. Προκειμένου αυτό να συμβεί, είναι ανάγκη να οι έξυπνες μηχανές να αναλάβουν τον κύριο όγκο της δουλειάς» δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας και εφευρέτης του μεταφερόμενου εκτυπωτή Νικίτα Τσεν-γιουν-τάι.

Τα βίντεο από την ανέγερση του σπιτιού είναι πραγματικά εντυπωσιακά

Apis Corσπίτιτρισδιάστατη εκτύπωση3D εκτύπωσηεκτυπωμένο σπίτιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα