Αυτό είναι το πρωτάθλημα υπέρβαρων – Αυστηρά με δείκτη μάζας σώματος πάνω από 30 (Photos)

ΑΘΛΗΤΙΚA

Ένα διαφορετικό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν ποδοσφαιριστές με δείκτη μάζας σώματος άνω του 30 άρχισε την περασμένη Δευτέρα στην Αγγλία.

Πολλοί από αυτούς ήταν μέχρι τώρα θύματα αποκλεισμού, καθώς τα αρκετά παραπανίσια κιλά τους άφηναν στο περιθώριο. Οι διοργανωτές είχαν μια εξαιρετική ιδέα. Μέσα από το πρωτάθλημα δίνουν κίνητρο στους 90 άνδρες, ηλικίας από 20 μέχρι 69 ετών, όχι μόνο να αθληθούν, αλλά και να χάσουν βάρος. Κι αυτό διότι για τους βαθμούς που παίρνει κάθε ομάδα μετά από κάθε παιχνίδι δεν μετρά μόνο η νίκη, αλλά και πόσα κιλά έχουν χάσει

κάθε εβδομάδα οι παίκτες της!

Η σέντρα στο πρωτάθλημα έγινε την περασμένη Δευτέρα και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μετά από 14 εβδομάδες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν δεκτοί οι ποδοσφαιριστές στις ομάδες είναι ο ΔΜΣ τους να ξεπερνά το 30, κάτι που αυτόματα σημαίνει πως έχουν τουλάχιστον 20 με 30 κιλά περισσότερα από όσα θα έπρεπε.

Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, ενώ ήδη κρατικοί φορείς εξέφρασαν την υποστήριξή τους. Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι οι διοργανωτές χρησιμοποίησαν μια φωτογραφία του Βραζιλιάνου Ρονάλντο για να διαφημίσουν το πρωτάθλημα.

«Πολλοί από αυτούς τους άνδρες έπαιζαν μπάλα πριν από μερικά χρόνια, αλλά αναγκάστηκαν να τα παρατήσουν επειδή τους κορόιδευαν οι άλλοι. Υπάρχει ένας ρατσισμός απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και εμείς τους δίνουμε την ευκαιρία να κάνουν το αγαπημένο σπορ τους, αλλά και να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.. Θέλουμε να αρχίσουν το πρωτάθλημα ως υπέρβαροι και θα πανηγυρίζουμε μαζί τους για τα κιλά που θα χάνουν στην πορεία» τόνισε ένας από τους διοργανωτές.

Πηγή: sdna.gr

πρωτάθλημαυπέρβαροιΒρετανίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα