Αυτά μόνο στην Τουρκία: Συνέλαβαν ζευγάρι επειδή έφτιαξε βίντεο κατά… του μακελειού στο «Reina»

ΚΟΣΜΟΣ

Ακούγεται απίστευτο είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό και τουρκικό. Μετά τον γνωστό σχεδιαστή μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ ο οποίος λιντσαρίστηκε από εξαγριωμένο πλήθος στο αεροδρόμιο των Κατεχομένων, επειδή τόλμησε να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά, τώρα η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δυο άτομα εξαιτίας ενός βίντεο που ανέβασαν στο ίντερνετ.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το ζευγάρι - ενας άντρας και μια γυναίκα- στο βίντεο - το οποίο έγινε viral στην Τουρκία- διαμαρτύρονταν κατά του

Ισλαμικού Κράτους και της επίθεσης στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλους 69.

Οι δυο τους μίλησαν κατά της θρησκευτικής βίας και ζήτησαν να διατηρηθεί και να προστατευτεί ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους. Το βίντεό τους έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, οι δυο τους δεν συνελήφθησαν εξαιτίας αυτής της ανάρτησης, αλλά λόγω παλαιότερων αναρτήσεων, ενώ συνδέουν τη γυναίκα με την αριστερή εξτρεμιστική οργάνωση DHKP-C.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υπερασπίστηκε τους δυο νέους μέσα από αναρτήσεις του στο Twitter. «Το να υπερασπίζεσαι το Σύνταγμα της Τουρκίας θεωρείται ως έγκλημα από την κυβέρνηση του ΑΚΡ. Για πιο λόγο συλλαμβάνετε νέα παιδιά που υπερασπίζονται την κοσμικότητα; Αν το να υπερασπίζεσαι το Σύνταγμα είναι έγκλημα, τότε η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος διέπραξαν έγκλημα όταν ορκίστηκαν σ’ αυτό», έγραψε ο Κιλιτσντάρογλου.

Τουρκίαεπίθεση Reinaζευγάριβίντεο διαμαρτυρίαςσύλληψηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα