Αφέλια, η χοιρινή κρασάτη τηγανιά της Κύπρου

Μια παραδοσιακή Κυπριακή συνταγή με μπουκίτσες χοιρινού κρέατος που μαρινάρονται σε κόκκινο ξηρό κρασί, αρωματίζονται με κόλιαντρο και τηγανίζονται μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν στο στόμα.

Υλικά για τη Συνταγή1 ½ κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές (σπάλα, λαιμός)½ φλιτζάνι ελαιόλαδο2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος σπόρος, χοντροσπασμένος στο γουδίΑλατοπίπερο κατά βούλησηΕκτέλεση

1. Αρχικά, πλύντε

το κρέας και κόψτε το σε μπουκιές. Βάλτε το στη μαρινάδα με το κρασί και τον χοντροσπασμένο κόλιανδρο και αφήστε το για μερικές ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

2. Την επόμενη μέρα στραγγίστε το κρέας, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και φυλάξτε στην άκρη την μαρινάδα.

3. Βάλτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και σοτάρετε το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει καλά.

4. Ρίξτε και τη μαρινάδα και αν χρειαστεί λίγο νερό μέχρι να μισοσκεπάσει ελαφρά το κρέας. Μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώστε τη φωτιά, καπακώστε το σκεύος και βράστε το μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό. Θα χρειαστεί περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μικρές είναι κομμένες οι μπουκιές.

5. Σερβίρετε με κριθαράκι, ρύζι, πλιγουροπίλαφο ή τηγανητές πατάτες. Ταιριάζει υπέροχα με κυπριακές πίτες και γιαούρτι, πουρέ πατάτες ή πατάτες βραστές baby.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό κέικ με κακάο και «κλεμμένο» γλάσο

Χορταστική και ευέλικτη σαλάτα με μπρόκολο και μπέικον

Αφράτο μυρμηγκάτο κέικ της παιδικής μας ηλικίας

Keywords
Τυχαία Θέματα