Αεροπορική τραγωδία με 7 νεκρούς στον Καναδά

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τις Καναδικές αρχές, 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν κατέπεσε ένα αεροσκάφος κοντά στις ανατολικές ακτές του Κεμπέκ. Μεταξύ των θυμάτων είναι ο πρώην υπουργός Μεταφορών του Καναδά Ζάν Λαπιέρ καθώς και μέλη της οικογένειας του.

Ο Λαπιέρ μαζί με τη σύζυγο του, την αδερφή του και τους δυο αδερφούς του κατευθύνονταν προς το Iles-De-La-Madeleine για να παραβρεθούν στην κηδεία του πατέρα τους όταν κατέπεσε το αεροσκάφος. Οι ταυτότητες των άλλων δυο θυμάτων δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο

πρωθυπουργός του Καναδά, ο Τζάστιν Τριντό, ανήρτησε μια δημοσίευση στο Twitter στην οποία ανέφερε πως «Είμαι ταραγμένος από το θάνατο του εντιμότατου Ζαν Λαπιέρ στο Iles-De-La-Madeleine. Είναι μια μεγάλη απώλεια για τον πολιτικό κόσμο».

Shaken by the sudden death of the Hon. Jean Lapierre on the Îles-de-la-Madeleine. A great loss to the political world.

Justin Trudeau (@JustinTrudeau) March 29, 2016

Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ένα αγρόκτημα καθώς πλησίαζε στο τοπικό αεροδρόμιο και ετοιμαζόταν για προσγείωση. Ένα από τα θύματα επέζησε της πτώσης αλλά πέθανε στο δρόμο για το νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς.

«Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για πτήση αλλά είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε στο εάν ο καιρός έπαιξε κάποιο ρόλο στην πτώση του αεροπλάνου» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ.

Ο Λαπιέρ ήταν βουλευτής από το 1979 μέχρι το 1993. Στη συνέχεια έγινε πολιτικός αναλυτής για περίπου μια δεκαετία ενώ από το 2004 μέχρι το 2007 ήταν και πάλι βουλευτής, έχοντας μάλιστα τη θέση του υπουργού Μεταφορών.

Καναδάςαεροπορική τραγωδίαΤζάστιν ΤριντόΖαν ΛαπιέρHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα