Αδελφοποίηση Ηρακλείου - Βενετίας

ΕΛΛAΔΑ

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο ομόλογός του της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, συναντήθηκαν χθες, στο περιθώριο του φόρουμ «1.000 πόλεις, εκατομμύρια πολίτες, ένα όραμα για το μέλλον» που διεξάγεται στη Βενετία.

Η συνάντηση χαρακτηρίζεται από τον κρητικό δήμο ως ιστορικής σημασίας ενώ επισημάνεται ότι, πέρα από την ιστορικότητα της, ήταν και πλούσια σε θεματολογία, καθώς μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν συνεργασίες ανάμεσα στους δύο δήμους σε πολλά επίπεδα αλλά και η άμεση έναρξη της διαδικασίας για την αδελφοποίηση Ηρακλείου και Βενετίας.

Κατά τη συνάντηση

συμφωνήθηκε η συνεργασία των δήμων Ηρακλείου και Βενετίας καθώς και των Περιφερειών Κρήτης και Βένετο, με στόχο την ανάδειξη του κοινού πολιτιστικού πλούτου των δυο πόλεων.

Επίσης υπήρξε συμφωνία για την κατάρτιση σχεδίου από τις αρμόδιες αντιδημαρχίες για την πραγματοποίηση πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδίως κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Απριλίου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν φεστιβάλ τέχνης, χορωδίες και ορχήστρες νέων ενώ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο λειτουργίας μέρους της Biennale στο Ηράκλειο. Ακόμη, για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα σχεδιαστούν συνεργασίες και θα αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Εξ άλλου οι δυο δήμαρχοι εξέφρασαν την επιθυμία για την αδελφοποίηση Ηρακλείου και Βενετίας και μάλιστα συμφώνησαν η σχετική διαδικασία να ξεκινήσει άμεσα.

Παράλληλα ο κ. Μπρουνιάρο γνωστοποίησε την πρόθεσή του να εντάξει τα ενετικά μνημεία του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, στο πρόγραμμα που ετοιμάζεται να καταθέσει στην UNESCO για την προστασία των μνημείων της Βενετίας.

Τέλος, ο δήμαρχος Ηρακλείου προσκάλεσε τον δήμαρχο Βενετίας να παραβρεθεί στην έναρξη του Φεστιβάλ «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» το καλοκαίρι του 2017.

Στη συνάντηση των δυο δημάρχων παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων και o πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Βενετίας και τέως πρέσβης της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λουίτζι Βατάνι.

ΒενετίαΗράκλειοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα