World Travel Awards 2023: Ποιοι πήραν τα φετινά «Όσκαρ Τουρισμού» (Videos)

Το κεντρικό κατάστημα της Guinness στο Δουβλίνο ψηφίστηκε ως κορυφαία τουριστική ατραξιόν στην Ευρώπη, ενώ στη βόρεια Αμερική κορυφαίος προορισμός είναι το Μαϊάμι Μπιτς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αποκαλούμενων «Όσκαρ Τουρισμού» – των World Travel Awards 2023.

Τα «Όσκαρ Τουρισμού» απονέμονται στους κορυφαίους ανά κατηγορία στη βιομηχανία του τουρισμού, όπως στους τομείς της φιλοξενίας, των αεροπορικών μετακινήσεων και των προορισμών που προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Guinness και
Πορτογαλία, σάρωσαν τα ευρωπαϊκά βραβεία

Στην έδρα της εταιρίας Guinness προσφέρεται μία «εμπειρία ζυθοποιίας» που αφηγείται την ιστορία της διάσημης ιρλανδικής μπύρας, με γευσιγνωσία στον χώρο και γι αυτό χιλιάδες άνθρωποι οργανώνουν τις διακοπές τους στην Ιρλανδία περιλαμβάνοντας στα σχέδιά τους και την επίσκεψη εκεί.

«Είναι μια φανταστική αναγνώριση για τον ιρλανδικό τουρισμό και για όσους δημιουργούν μία παγκόσμιας κλάσης εμπειρία στον επισκέπτη στο Σπίτι της Guinness», δήλωσε η Κάθριν Τουλαν, διευθύντρια της Diageo Irish Brand Homes.

Στους νικητές των «Όσκαρ Τουρισμού» από την Ευρώπη περιλαμβάνεται η Πορτογαλία, που ψηφίστηκε ως κορυφαίος προορισμός για το 2023 και η επαρχία Αλγκάρβε, στο νοτιότερο άκρο της Πορτογαλίας, που πήρε το βραβείο της κορυφαίας παραλίας. Τα πορτογαλικά νησιά Μαδέιρα πήραν το βραβείο του κορυφαίας νησιωτικής απόδρασης.

Ενδιαφέρον έχει ότι μεταξύ των βραβευθέντων είναι το Μπατούμι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γεωργίας, που ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.
Στον τομέα της φιλοξενίας τα σκήπτρα πήραν ένα ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη, το Ciragan Palace Kempinski και ένα συγκρότημα στη Σαρδηνία , το Forete Village.

Τα αμερικανικά Όσκαρ

Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών των «Όσκαρ» στην Καραϊβική και την Αμερική, το Μαϊάμι Μπιτς σάρωσε. Η νησιωτική πόλη της Φλόριντα αναδείχτηκε ως ο καλύτερος αστικός προορισμός, αλλά και η καλύτερη παραλία για να αποδράσει κάποιος στη βόρεια Αμερική.

«Το Μαϊάμι Μπιτς είναι μία από τις ξεχωριστές πολυδιάστατες πόλεις που είναι προορισμοί γιατί συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά, όπως ο ιδεώδης τόπος για ένα διάλλειμα στην πόλη, ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή, διαθέτει ιστορικές περιοχές, νυχτερινή ζωή, μουσεία και μία παγκόσμιας κλάσης παραλία, με εμβληματικά ξενοδοχεία και εστιατόρια», δήλωσε ο Γκράχαμ Κουκ, ιδρυτής του θεσμού World Travel Awards.

Μεταξύ των νικητών στην Αμερική είναι και ο Καναδάς, που ψηφίστηκε ως κορυφαίος προορισμός στη βόρεια Αμερική και το Σιατλ, που αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο μέρος για την διοργάνωση συνεδρίων και επαγγελματικών συναντήσεων.

Οι νικητές σε Ασία-Ωκεανία

Για την Ασία και την Ωκεανία, η ψηφοφορία δεν έκρυβε εκπλήξεις, αφού η Αυστραλία έχει εδραιωμένη φήμη ως κορυφαίος προορισμός στην Ωκεανία και η Μελβούρνη ως κορυφαίος αστικός προορισμός στην ήπειρο.

Επίσης τα Νησιά Κουκ ψηφίστηκαν ως κορυφαίος νησιωτικός προορισμός, αλλά στην υποκατηγορία του καλύτερου προορισμού για τους αυτοδύτες, τα σκήπτρα πήγαν στην Ταϊτή.

Διαβάστε επίσης

Κριμαία: Καμουφλαρισμένα πλοία και ψεύτικα αεροπλάνα – Πώς ο ρωσικός στόλος προσπαθεί να προστατέψει τις μονάδες του (Photos)

Τέλος στις χρεώσεις για χειραποσκευές στο αεροπλάνο βάζει η Ευρωβουλή – Τι προβλέπει το ψήφισμα

Μπανγκόκ: «Μια φωνή μου έλεγε να πυροβολήσω» λέει ο 14χρονος δράστης της επίθεσης

Keywords
Τυχαία Θέματα
World Travel Awards 2023, Ποιοι, Όσκαρ Τουρισμού Videos,World Travel Awards 2023, poioi, oskar tourismou Videos