Twitter: Κλείδωσε τον λογαριασμό του avgi.gr – Τι συνέβη και «εξαφανίστηκε» tweet της ιστοσελίδας

Για περισσότερο από ένα 24ωρο το avgi.gr βρέθηκε εκτός Twitter, με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να «κλειδώνει» τον λογαριασμό του σάιτ από τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από καταγγελία.

Η αιτιολογία για το «κλείδωμα» του λογαριασμού ήταν ότι «παραβιάστηκαν οι κανόνες του Twitter», χωρίς να εξηγήσει ποια ακριβώς ήταν η παραβίαση.

Μάλιστα αφαίρεσε το tweet με τίτλο «Ant1 / Έβγαλε δολοφόνο του Άμπε πασίγνωστο δημιουργό βιντεοπαιχνιδιών (βίντεο)».

Υπενθυμίζεται

ότι, σύμφωνα με το avgi.gr, ο Ant1 βάφτισε δολοφόνο του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού τον Χιντέο Κοτζίμα, δημιουργό του Metal Gear Solid με πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων αντιτύπων.

Το απόγευμα της Δευτέρας το Twitter ξεμπλόκαρε τον λογαριασμό της ιστοσελίδας, χωρίς ωστόσο να επαναφέρει το σχετικό tweet.

Το θέμα προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις, οδηγώντας μάλιστα την Kojima Productions, την εταιρεία του Χιντέο Κοτζίμα, να προαναγγείλει νομικά μέτρα σε βάρος όσων διέσπειραν fake news.

#KojimaProductions strongly condemns the spread of fake news and rumors that convey false information. We do not tolerate such libel and will consider taking legal action in some cases. pic.twitter.com/fDi0FR9kB0

KOJIMA PRODUCTIONS (Eng) (@KojiPro2015_EN) July 9, 2022

Παράλληλα η γνωστή ιστοσελίδα βιντεοπαιχνιδιών Kotaku αναφέρθηκε στην γκάφα του Ant1. Το κανάλι από την πλευρά του έσπευσε να εξαφανίσει το επίμαχο βίντεο.

Hideo Kojima misidentified as Shinzo Abe assassin by news channel, politicians: https://t.co/RXy1fjxfVn pic.twitter.com/WwcVkidlut

— Kotaku (@Kotaku) July 8, 2022

Διαβάστε επίσης:

Οι Άγριες Μέλισσες έγιναν… «western» και ο Μελέτης… Κλιντ Ίστγουντ (Video)

Σασμός – Spoiler: «Μετά τον θάνατο του Άγγελου, θα ξεσπάσει πόλεμος στο χωριό» δηλώνει ο τηλεοπτικός Μανώλης

Τηλεθέαση: Το X-Factor βρέθηκε απέναντι στις Άγριες Mέλισσες – Ποιος βγήκε νικητής;

Keywords
Τυχαία Θέματα