To ΔΝΤ ενέκρινε επί της αρχής τη συμφωνία για την Ελλάδα - Με πρόγραμμα 1.6 δισ. ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανακοίνωσε μετά τα μεσάνυχτα ότι ενέκρινε την κατ' αρχήν συμφωνία για την Ελλάδα για την παροχή προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης ύψους έως και 1,6 δισ. ευρώ.

Η συνεδρίαση του Ταμείου διήρκησε, σύμφωνα με το Euro2day, περίπου τρεις ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1:00 τα ξημερώματα.

Nωρίτερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε στο briefing αναφορικά με τα δημοσιεύματα

τα οποία έκαναν λόγο για τις αλλαγές που επέφερε το Ταμείο στο «πλαφόν» του ελληνικού χρέους πως «όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ εμπεριέχουν «οροφή» για το χρέος και προβλέψεις για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η διαχείριση του χρέους.

O ίδιος τόνισε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές.

Ο απώτερος στόχος είναι να φέρουμε την Ελλάδα σε μια κατάσταση κανονικότητας, όπου θα μπορέσει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές και να λειτουργήσει σε ένα λιγότερο αγχωτικό οικονομικό περιβάλλον, ανέφερε o Γούλιαμ Μάρεϊ.

Συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός όλων των προγραμμάτων που εφαρμόζει το ΔΝΤ, «η διασφάλιση της επιστροφής της χώρας στις ιδιωτικές αγορές κεφαλαίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΝΤΕλλάδαχρηματοδότησησυμφωνίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα