«Talk of the town» ο Κασσελάκης και τα… good news from nowhere, που λέει και ο Αντώνης Λιάκος

Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο Κασσελάκης, αυτός ο 35χρονος φουριόζος που μπήκε στη ζωή του ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά και θέλει να γίνει διάδοχος του Τσίπρα, αλλά βλέπω ένα πράγμα: όλοι μιλούν γι’ αυτόν!

Στα σόσιαλ, στις τηλεοράσεις, στα κομματικά πηγαδάκια και τις κουίντες – ειδικά σε αυτές τις τελευταίες.

Εν ολίγοις έχει πετύχει να γίνει αυτό που λένε και στο τελευταίο χωριό πλέον, «talk of the town»!

Είδα μέχρι και τον γνωστό

επικοινωνιολόγο Ευτύχη Βαρδουλάκη, να κάνει ολόκληρη ανάρτηση – σεντόνι όπως λέμε, απ’ αυτά τα διπλά- για να εκφράσει την άποψη ότι δεν είναι σοβαρή συζήτηση αυτή περί ανάληψης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη. Δεν έλεγε όνομα ο άνθρωπος, για να μην τον αδικήσω, αλλά ήταν σαφέστατο τι εννοούσε.

Το γεγονός ότι ο αξιόλογος επικοινωνιολόγος και αναλυτής είναι πολύ κοντά στο χώρο της ΝΔ μπορεί να φανερώνει βέβαια κάτι το πολύ ενδιαφέρον για το πώς βλέπουν τις εξελίξεις αυτές στην κυβέρνηση, αλλά μακριά από μένα ερμηνείες προθέσεων, διαθέσεων και προτιμήσεων – ένας φτωχός μάντης είμαι που προσπαθώ να συνέλθω από το τέλος των διακοπών, δεν μπορώ να ασχοληθώ ακόμα με τις αγωνίες των άλλων…

Από την άλλη προσπαθώ να δω, πώς υποδέχονται τον Κασσελάκη και τη φιλοδοξία του να ηγηθεί του χώρου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σας πω την αμαρτία μου θα ήθελα να ξέρω τι σκέφτεται ο Τσίπρας κι αν έχει την οποιαδήποτε όρεξη να εμπλακεί στα πράγματα. Όταν μάλιστα ο Κασσελάκης αναδείχθηκε με τη δική του απόφαση να τον τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχω διαπιστώσει την παραμικρή κίνηση, που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Αλέξης έχει οποιαδήποτε σχέση με τα όσα γίνονται στη μάχη της ηγεσίας ή με τις πρωτοβουλίες Κασσελάκη.

Ούτε μπορώ να ερμηνεύσω κάποιες αναρτήσεις ανθρώπων, που βρέθηκαν κοντά του, όπως ο Αντώνης Λιάκος, ως σημάδι των δικών του απόψεων.

Ο συμπαθής καθηγητής και μέλος της κίνησης «Γέφυρα» που ανήκει στο σκέλος «Προοδευτική Συμμαχία» στην ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε ότι είναι «ευχάριστη έκπληξη αυτός ο Κασσελάκης!» και ότι διαβάζει «με θετικό πνεύμα το μανιφέστο του» και βλέπει «ευρεία και εκτός των τειχών απήχηση».

Έχοντας υπόψη προφανώς ότι ο Κασσελάκης είναι αμερικανοσπουδαγμένος καταλήγει στην ανάρτηση ως εξής: «Για να δούμε! Σε κάθε περίπτωση, μετά από καιρό, Good News from Nowhere»!

Σαν κλείσιμο του ματιού μου φάνηκε αυτό…

Χαμηλές επιδόσεις

Από την άλλη αναμένουμε όλοι με ενδιαφέρον τι θα κάνει η κυβέρνηση για να βελτιώσει τις επιδόσεις της στα μείζονα προβλήματα της περιόδου. Επιδόσεις που είναι σαφώς χαμηλότερες των προσδοκιών από μία κυβέρνηση, η οποία βγήκε πανίσχυρη από τις πρόσφατες εκλογές.

Ο Μητσοτάκης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο διεθνές πεδίο με σημαντικές πρωτοβουλίες, τονώνοντας το κύρος της χώρας, αλλά το θέμα είναι τα εσωτερικά. Και κάτι μου λέει πως η αξιολόγηση αρκετών υπουργών δεν είναι και η καλύτερη αυτό το διάστημα…

Διαβάστε επίσης:

Η δύσκολη αποστολή της Ντόρας Μπακογιάννη στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Η συνεννόηση Παππά – Πολάκη για τη μάχη της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και οι βουτιές του Αλέξη Τσίπρα

Η δεξιά πίεση στον Σαμαρά να σηκώσει παντιέρα στα ελληνοτουρκικά, και η… ολιστική οπτική του πρώην πρωθυπουργού

Keywords
Τυχαία Θέματα