Rolling Stone για Henry Kissinger: Ο εγκληματίας πολέμου επιτέλους πέθανε!

Χωρίς να «μασάει τα λόγια του» ο συντάκτης του περιοδικού Rolling Stone, Spencer Ackerman «αποχαιρέτισε» τον Henry Kissinger σε ένα διαφορετικό αλλά μάλλον ρεαλιστικότερο και ιστορικά ακριβέστερο «αντίο», σε σχέση με τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ.

«Ο Χένρι Κίσιντζερ, εγκληματίας πολέμου κι αγαπημένος της Αμερικανικής κυρίαρχης τάξης, επιτέλους πέθανε», είναι

ο τίτλος του άρθρου, με τον υπότιτλο να συμπληρώνει: «Η ατιμία του αρχιτέκτονα της εξωτερικής πολιτικής του Νίξον βρίσκεται, για πάντα, δίπλα σε εκείνη των χειρότερων μαζικών δολοφόνων της ιστορίας. Μια βαθιά ντροπή για τη χώρα που τον εξυμνεί…».

«Ο Χένρι Κίσιντζερ πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι του στο Κονέκτικατ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του η εταιρεία συμβούλων του. Ο διαβόητος εγκληματίας πολέμου ήταν 100 ετών» προσθέτει το περιοδικό.

Το Rolling Stone γράφει για τον πιο «φημισμένο στρατηγό της αμερικανικής πολιτικής στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα», φιλοξενώντας τα όσα είχε αναφέρει στο παρελθόν ο ιστορικός Γκρεγκ Γκράντιν, ο οποίος είχε συγγράψει την βιογραφία του Κίσιντζερ. «Ο Γκράντιν υπολογίζει ότι από τις ενέργειες του Κίσιντζερ μεταξύ του 1969 και του 1976, περίπου οκτώ ετών, οδηγήθηκαν στον θάνατο 3-4 εκατομμύρια άνθρωποι», αναφερόμενος στα γεγονότα της Καμπότζης, της Χιλής, του Ανατολικού Τιμόρ, του Μπαγκλαντές.

«Οι Κουβανοί λένε ότι δεν υπάρχει κακό που να διαρκεί εκατό χρόνια και ο Κίσιντζερ προσπαθεί να τους αποδείξει ότι κάνουν λάθος», είπε ο Γκράντιν στο Rolling Stone λίγο πριν πεθάνει ο Κίσινγκερ.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο «Κίσιντζερ έπαιξε ρόλο στους θανάτους τόσων διαφορετικών ανθρώπων, που η αντιμετώπιση της κάθε υπόθεσης με τη δέουσα προσοχή απαιτεί τη συγγραφή ενός βιβλίου».

Διαβάστε επίσης:

Guardian κατά Σούνακ: «Άσκοπο διπλωματικό ξέσπασμα και υπερβολική αντίδραση»

Ιερουσαλήμ: Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση σε στάση λεωφορείου – Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες

Roger Waters για Γλυπτά του Παρθενώνα: Οι Άγγλοι τα έκλεψαν, προφανώς πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα – Μαριονέτα ο Σούνακ (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα