Reuters: Το Ιράκ κρατάει 1.400 γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών του ISIS

ΚΟΣΜΟΣ

Οι ιρακινές αρχές κρατούν 1.400 ξένες συζύγους και παιδιά ύποπτων μαχητών του ISIS σε στρατόπεδο, μετά την επιτυχία του ιρακινού στρατού να εκδιώξουν την τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση από ένα από τα τελευταία της φρούρια στο Ιράκ, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Πολλοί από τις συζύγους και τα παιδιά λένε ότι είναι από τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κεντρική Ασία, αλλά υπάρχουν και κάποιες από τις ευρωπαϊκές χώρες,

δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Οι περισσότερες έφτασαν στο στρατόπεδο νότια της Μοσούλης μετά τις 30 Αυγούστου.

Iρακινός αξιωματούχος δήλωσε ότι βρίσκονται στη διαδικασία επαλήθευσης των εθνικοτήτων τους, καθώς πολλές από τις γυναίκες δεν διέθεταν έγγραφα.

Είναι η μεγαλύτερη ομάδα αλλοδαπών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και η οποία κρατείται από τις ιρακινές δυνάμεις.

Aνώτερος αξιωματικός ασφαλείας δήλωσε ότι οι αρχές προσπάθησαν να βρουν ένα ασφαλές μέρος για να στεγάσουν τις οικογένειες, ενώ παράλληλα διαπραγματεύονταν με τις πρεσβείες για την επιστροφή των γυναικόπαιδων στις πατρίδες τους. Ωστόσο, πλέον δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν το στρατόπεδο.

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά να κάθονται σε στρώματα γεμάτα μαμούνια, μέσα σε σκηνές. Τα Τουρκικά, τα Γαλλικά και τα Ρωσικά ήταν από τις γλώσσες που μιλούσαν.

"Θέλω να επιστρέψω (στη Γαλλία), αλλά δεν ξέρω πώς", είπε μια γαλλόφωνη γυναίκα με τσετσένια προέλευση που είπε ότι είχε ζήσει στο Παρίσι.

Είπε ότι δεν γνώριζε τι συνέβη με τον σύζυγό της, ο οποίος την είχε φέρει στο Ιράκ όταν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Ιρακινοίκρατούνται σύζυγοι μαχητών του ISISReutersHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα