Reuters και Financial Times λένε ότι ο Γιούνκερ αρνήθηκε να μιλήσει και να συναντηθεί με τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος την Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε προς το παρόν οποιαδήποτε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters και των Financial Times.

Άρνηση για συνάντηση

Ο δημοσιογράφος των Financial Times

Πίτερ Σπίγκελ σε άρθρο του αναφέρει πως ο Γιούνκερ απέρριψε αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για μεταξύ τους συνάντηση το Σάββατο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται κορυφαίο στέλεχος των G7 , ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει ενοχληθεί από την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βουλή μετά από την οποία, ο κ. Γιούνκερ πιστεύει ότι δεν έχει και πολλά να πει με τον κ. Τσίπρα.

Αυτό που φέρεται ενόχλησε τον Ζ.Κ. Γιούνκερ είναι η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «η πρόταση των θεσμών ήταν μία ατυχής στιγμή για την Ευρώπη ή έστω ένα κακό διαπραγματευτικό τρικ και σύντομα θα την αποσύρουν οι ίδιοι άνθρωποι που την κατέθεσαν».

Άρνηση για τηλεφωνική επικοινωνία

Από την πλευρά του πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κοινοτικό αξιωματούχο, σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να απαντήσει σε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο, επειδή η Αθήνα δεν έχει ακόμα αποστείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όπως είχε υποσχεθεί».

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία στις 11 το πρωί του Σαββάτου (12 ώρα Ελλάδος, όμως ο Γιούνκερ αρνήθηκε διότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις και οι προτάσεις που η ελληνική πλευρά υποσχέθηκε την Τετάρτη να στείλει την Πέμπτη, δεν έχουν φτάσει», είπε ο αξιωματούχος.

«Δεν υπήρξαν νέες εξελίξεις, συνεπώς δεν υπήρχε τίποτα να συζητήσουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Reuters, «o Τσίπρας αναμενόταν να επιστρέψει την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για περαιτέρω συζητήσεις, αλλά δεν το έκανε».

Αντικρουόμενες διαρροές

Στο μεταξύ, το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν πληροφορίες από πηγές της Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες, η κοινοβουλευτική συζήτηση στην Αθήνα αντιμετωπίστηκε σε γενικές γραμμές με θετικό τρόπο τόσο τους χαμηλούς τόνους, όσο και το κλίμα συναίνεσης που -όπως σημείωσαν- χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν πως υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά, με στόχο την αναζήτηση κοινά αποδεκτών λύσεων σε ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

ΤσίπραςΓιούνκερσυνάντησηάρνησηδημοσιεύματαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα