Reuters: Γιατί ο Μεϊμαράκης κάνει την έκπληξη σε αυτές τις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον μεταβατικό πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη πιστώνει την δημοσκοπική άνοδο της Νέας Δημοκρατίας το πρακτορείο Reuters.

Ο γκριζομάλλης συντηρητικός πολιτικός με την στιβαρή «πατρική φιγούρα», έχει αναδειχθεί αναπάντεχα ως σοβαρός διεκδικητής των επικειμένων εκλογών, καθώς οι ψηφοφόροι έχουν αρχίσει να κουράζονται από τον χαρισματικό αριστερό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το πρακτορείο.

Όπως σημειώνει, ο 61χρονος βετεράνος πολιτικός

και πρώην πρόεδρος της Βουλής, έχει κρατήσει ένα χαμηλό προφίλ από τι στιγμή που πήρε τα ηνία του κόμματος και αρχικά δεν θεωρούταν απειλή για τον Τσίπρα. Ωστόσο, το σοβαρό στιλ του, τον έχει κάνει να μοιάζει ως μια ασφαλή επιλογή για τους Έλληνες, οι οποίοι αδημονούν να επιστρέψουν στην ομαλότητα μετά από μια μακροχρόνια κρίση.

Το πρακτορείο αναφέρεται εκτενώς στα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων εβδομάδων, καταγράφοντας την άνοδο της ΝΔ αλλά και του Β. Μεϊμαράκη προσωπικά, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτό που στην αρχή φαινόταν μια σίγουρη νίκη για τον Τσίπρα, είναι πια μια μάχη στήθος με στήθος.

Οι αργκό εκφράσεις που χρησιμοποιεί , όπως τα γνωστά πλέον «ψευτράκος» και «πονηρούλης» τον έχουν φέρει αντιμέτωπο με σφοδρή κριτική, ο ίδιος όμως απαντά ότι είναι απλά αυθόρμητος. Όπως σημειώνει το πρακτορείο, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει χαλαρό στυλ και εθεάθη χωρίς γραβάτα σε διάφορες εκδηλώσεις τις προεκλογικής περιόδου αλλά στις επίσημες περιστάσεις εμφανίζεται πάντα καλοντυμένος.

Το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα σύμφωνα με το πρακτορείο, είναι ότι φαίνεται σαν μια πιο σταθερή φωνή στα οικονομικά θέματα.

Τέλος, στο κείμενο φιλοξενούνται δηλώσεις του καθηγητή Θεόδωρου Κουλουμπή, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Μεϊμαράκης κερδίζει επενδύοντας στην στρατηγική των μετεκλογικών συνεργασιών, ενώ ο Τσίπρας που βασίζεται στην αυτοδυναμία μπορεί να πληρώσει βαρύ κόστος.

Βαγγέλης ΜεϊμαράκηςΝΔReutersεκλογές 2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα