Qatargate: Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ταραμπέλα τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του

Τέλος το βραχιολάκι για τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα και ευκαιρίας δοθείσης είπε να περάσει από το Ευρωκοινοβούλιο, τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του από τη βελγική αστυνομία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για το Qatargate.

Σύμφωνα με το Politico, ο Ταραμπέλα παρακολούθησε το πρωί της Τετάρτης 24/5 συνεδρίαση της επιτροπής αλιείας, ενώ εθεάθη να πίνει τον καφέ του στον τρίτο όροφο του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Ταραμπέλα

συμμετείχε στην ψηφοφορία για τον Κανονισμό για την Αποκατάσταση της Φύσης και μίλησε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αλιείας.

Guess who's back…

EU lawmaker Marc Tarabella was spotted back at work on Wednesday, three months after being arrested by Belgian police as part of the ongoing investigation into corruption allegations.https://t.co/kXBjqNZf2W

— POLITICOEurope (@POLITICOEurope) May 24, 2023

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου. Έτσι, έκτοτε δεν χρειάζεται να φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι και μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Οι άλλοι δύο ευρωβουλευτές που εμπλέκονται στην υπόθεση, η Εύα Καϊλή και ο Ιταλός Αντρέα Κοζολίνο, δεν μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται, ότι ο Ταραμπέλα κατηγορείται για διαφθορά, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά δήλωσε σοκαρισμένος και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα, υπογραμμίζοντας την αθωότητά του.

Ο Βέλγος σοσιαλιστής πολιτικός αποφάσισε να μην είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2024, όμως σκοπεύει να ασκήσει τα καθήκοντά του για τον τελευταίο χρόνο της θητείας του.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο Qatargate ξέσπασε πριν από 5 μήνες, όταν οι Βέλγοι ερευνητές εντόπισαν στη διάρκεια ερευνών στις Βρυξέλλες περίπου 1,5 εκατ. ευρώ σε μικρά χαρτονομίσματα κατανεμημένα σε βαλίτσες και σακούλες.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι πληρωμές σε μετρητά έγιναν από το Κατάρ και το Μαρόκο με αντάλλαγμα αποφάσεις ή πολιτικές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ευνοϊκές για τις χώρες αυτές. Η Ντόχα και το Ραμπάτ το αρνούνται κατηγορηματικά.

Τα καρφιά του για τον «κολλητό φίλο» Παντσέρι

Διακηρύσσοντας την αθωότητά του έναντι των υποψιών για διαφθορά, ο Μαρκ Ταραμπέλα υποστήριξε ότι κατηγορήθηκε «μόνο και μόνο στη βάση» δηλώσεων του Παντσέρι, «ο οποίος έριξε το όνομά μου βορά με την ελπίδα να μην κατασπαραχθεί ο ίδιος».

«Κάποια μέρα όλοι μας έχουμε απογοητευθεί από κάποιο φίλο που είπε ψέματα, αλλά ευτυχώς πολύ λίγοι πλήρωσαν αυτό το ψέμα με μήνες φυλακής», συνέχισε ο Ταραμπέλα, ο οποίος διάβασε ένα κείμενο στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Η φυλακή δεν είναι εύκολη για έναν ένοχο, πόσο μάλλον για έναν αθώο», δήλωσε. «Δεν είχα καμία σχέση με τίποτα από όλα αυτά, δεν πήρα χρήματα. Δεν θέλω να σχολιάσω την έρευνα. Με ενδιαφέρει να γίνει γνωστή η αλήθεια», πρόσθεσε.

«Ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου», πρόσθεσε ο Ταραμπέλα. «Χαιρετίζω τη χθεσινή απόφαση… Ο αγώνας συνεχίζεται, η έρευνα συνεχίζεται, δεν θα προβώ σε άλλες δηλώσεις».

Εξήγησε πως ο Παντσέρι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής που έγινε διευθυντής ΜΚΟ, ήταν γι’ αυτόν «ένας κολλητός από παλιά», με τον οποίο μιλούσε τακτικά για το κοινό τους πάθος, το ποδόσφαιρο, και ιδιαίτερα για το ιταλικό πρωτάθλημα. «Έπεσα από τα σύννεφα» όταν συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου».

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Κατέληξε 95χρονη με άνοια μετά από επίθεση από αστυνομικό με τέιζερ

Επίθεση του Πριγκόζιν στον Πούτιν – Ποιους θέλει να κρεμάσει στην Κόκκινη Πλατεία

Ζωολογικός κήπος επέτρεπε επισκέπτες να χαϊδεύουν πτηνό – Θύελλα αντιδράσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα