Open: Σχεδιασμοί και κινητικότητα προκαλούν ανησυχία για την «επόμενη μέρα»

Η λαϊκή ρήση «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή την τρέχουσα σεζόν στο Open στον ορίζοντα του οποίου σχηματίζονται σύννεφα ανησυχίας.

Στην προκειμένη περίπτωση «κούκος» για το κανάλι είναι η Ενημέρωση. Εκείνη κατά βάση πιστώνεται σε υπολογίσιμο βαθμό το μερίδιο τηλεθέασης που αποσπά ο σταθμός και μέχρι τώρα στο Open κατευθύνεται υπολογίσιμη μερίδα τηλεθεατών όταν υπάρχουν κρίσεις επικαιρότητας (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί εντός και εκτός Ελλάδας).

Αλλά και πάλι «πόση “πλάτη” να βάλει ο ενημερωτικός τομέας του σταθμού», αναφέρουν άνθρωποι με στραμμένη την προσοχή στο κανάλι της Παιανίας.

Ο συνδυασμός «Έρωτας φυγάς»- Ειδήσεις/Ενημέρωση είχε φέρει αποτελέσματα. Το κανάλι κατάφερνε εβδομαδιαίο μερίδιο περί το 7% στις αρχές της σεζόν. Στο «δεύτερο ημίχρονο» της τηλεοπτικής χρονιάς και με τον «Έρωτα φυγά», πλέον στον ΑΝΤ1, η δυναμική του Open υπολογίζεται από τη Nielsen στο 4,9% κατά μέσο (εβδομαδιαίο- 29/1- 4/2) όρο.

Με εκχωρημένο τον ψυχαγωγικό τομέα στην Barking Well Media από τα μέσα του 2023 ), το Open προχώρησε σε μερική αποεπένδυση στον τομέα ψυχαγωγίας του, επιλέγοντας να μη συνεχίσει να έχει στο πρόγραμμα του τη σειρά «Έρωτας φυγάς».

Το κανάλι κινήθηκε σε κάλυψη ζωνών του προγράμματος του με ψυχαγωγικο-ενημερωτικές εκπομπές, προτάσεις πιο οικονομικές από ό,τι η συγκριμένη ή κάποια άλλη σειρά μυθοπλασίας.  

Εντωμεταξύ, η τοποθέτηση στις 30 Δεκεμβρίου 2023 του Γρηγόρη Σαββίδη, ανιψιού του ιδιοκτήτη του καναλιού Ιβάν Σαββίδη,  στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. που διαχειρίζεται το Open, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς στα οικονομικά καθώς προσπαθεί να μαζέψει ό,τι μπορεί, ωστόσο δεν έχει αντίκρισμα στα ποσοστά τηλεθέασης.

Προσφάτως ανακοινώθηκε η προσθήκη του τηλεπαιχνιδιού «Next please» στο πρόγραμμα του καναλιού το οποίο προγραμματίστηκε να κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 15.00. Θεωρητικά θα μεταδίδεται επτά ημέρες την εβδομάδα στη μεσημεριανο-απογευματινή ζώνη του σταθμού και θα απέχει περίπου 45 λεπτά από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Κατά τον Μάρτιο, αναφέρουν άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν σχεδιασμούς του καναλιού της Παιανίας, θα ενταχθεί στο πρόγραμμά του εκπομπή ανάλυσης κοινωνικών θεμάτων από την Άννα Δρούζα.

Οι πρόσφατες προγραμματικές επιλογές εντείνουν τον σκεπτικισμό και το κλίμα ανησυχίας που αναπτύσσονται στο κανάλι. Πόσω μάλλον όταν η εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών του Νίκου Κοκλώνη, η οποία έχει το μάνατζμεντ του ψυχαγωγικού προγράμματος του Open, συναλλάσσεται με ανταγωνιστικά προς αυτό  κανάλια τροφοδοτώντας τα με προγράμματα που «φέρνουν νούμερα τηλεθέασης» και εμφανίζουν υψηλή απορροφητική ικανότητα διαφημίσεων. Για παράδειγμα, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου αρχίζει στον Alpha ο έκτος κύκλος του μουσικού σόου «Just the 2 of us».

Το κλίμα ανησυχίας ενισχύθηκε επίσης όταν, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας,  ο τομέας ψυχαγωγίας του σταθμού- περίπου 15 άτομα- έλαβε εντολή να αφήσει τον εργασιακό χώρο του στις κτιριακές εγκαταστάσεις του καναλιού στην Παιανία και να εγκατασταθεί εντός 24ώρου στην έδρα της Barking Well Media στην Κάντζα, στο  40,2 χλμ της Αττικής οδού, στο κτίριο του το πάλαι ποτέ Alpha.

Η κίνηση αυτή κατά μια εκδοχή νοηματοδοτεί την αρχή του τέλους της απόλυτης κυριαρχίας Σαββίδη δεδομένης και της συμφωνίας για ενδεχόμενη διάθεση του 50% συν μια μετοχή μετά το 2025 προς το διαχειριστή του ψυχαγωγικού προγράμματος του Open.

Διαβάστε επίσης:

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Η ερώτηση των ρεπόρτερ που ενόχλησε τον δημοσιογράφο (Video)

Οι ελληνικές σειράς που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό (videos)

Οι «συνήθεις ύποπτοι» πρώτοι σε τηλεθέαση το Σαββατοκύριακο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Open, Σχεδιασμοί,Open, schediasmoi