Open και Mega είχαν την ίδια τηλεθέαση την Παρασκευή

Η «επένδυση» στην ενημέρωση για ό,τι συνέβαινε στον θεσσαλικό κάμπο ο οποίος είχε μετατραπεί σε απέραντη λιμνοθάλασσα, ανέδειξε ισοδύναμα στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των τηλεθεατών Mega και Open.

Μάλιστα, από τη συγκριτική παρατήρηση δεδομένων της Nielsen από την μία ημέρα στην επόμενη, διαπιστώνονται τα εξής: Το Mega συντήρησε τις δυνάμεις του- είχε μικρή ανοδική τάση

(0,1%) σε σχέση με την Πέμπτη. Όμως το Open πρόσθεσε τουλάχιστον δύο ποσοστιαίες μονάδες και την ίδια στιγμή οι υπολογίσιμοι «αντίπαλοι» – Alpha και ΣΚΑΪ- παρουσίασαν σημαντικές απώλειες το καθένα (της τάξης του 2% και βάλε).

Ειδικά για το κανάλι της Παιανίας, η ισοπαλία έχει ιδιαίτερη σημασία διότι φαίνεται ότι στη συνείδηση μερίδας τηλεθεατών το Open αποτελεί σημείο αναφοράς σε στιγμές με κρίσιμα γεγονότα και μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Ο ΣΚΑΪ είχε το δεύτερο καλύτερο μερίδιο τηλεθέασης της ημέρας. Ήταν ο τρίτος σταθμός με διψήφιο ποσοστό. Η επιλογή να έχει ενημερωση «μασίφ» στην πρωινομεσημεριανή ζώνη συνέβαλε στον περιορισμό απώλειας «πόντων», σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Σε ρόλο παρατηρητή της μοιρασιάς βρέθηκε η ΕΡΤ1 με μερίδιο 5,7% παρότι στο μενού της είχε τυπική ενημέρωση από τις εξελίξεις σε Θεσσαλία- Μαγνησία, την μυθικών διαστάσεων αναμέτρηση κάτω από τα καλάθια ΗΠΑ-Γερμανίας, στην οποία «πέταξαν» έξω από το Μουντομπάσκετ οι Γερμανοί τους σταρς του NBA αλλά και την αξιοπρόσεκτη, θριλερικών αποχρώσεων, σειρά «Η παραλία» η οποία καταφέρνει να έχει μερίδιο πάνω από το μέσο μερίδιο του σταθμού.

Δεν περνά απαρατήτο το γεγονό ότι στη μοιρασιά ο ANT1 απέσπασε μερίδιο τηλεθέασης μικρότερο κι από εκείνο της ΕΡΤ1.

Η πρόκληση που αρχίζει να σχηματιζεται στον ορίζοντα του Open είναι η διατήρηση της δυναμικής αυτής και στη νέα τηλεοπτική περίοδο.

Διαβάστε επίσης:

«Η παραλία»: Στέρεο υπόβαθρο για «συνήθεια τηλεθέασης» – Προς το παρόν έχει «ρεύμα» στο ΕΡΤFLIX

ΕΡΤ: Αναβάλλονται πρεμιέρες ψυχαγωγικών προγραμμάτων σε ένδειξη σεβασμού προς τους πλημμυροπαθείς

Λάκης Γαβαλάς: «Τέχνη είναι η απάτη και η ρουφιανιά»- Ο σχεδιαστής μιλά με αφορμή τη συμμετοχή του στη σειρά «Στα σύρματα»

Keywords
Τυχαία Θέματα