O Στίβι Γουόντερ για τα περιστατικά βίας στις Η.Π.Α: «Διαλέξτε την αγάπη αντί του μίσους»

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Στίβι Γουόντερ προέτρεψε του φανς του να διαλέξουν «την αγάπη αντί του μίσους» καθώς έκανε την συναυλία του στο Λονδίνο στο τέλος μια κακής εβδομάδας για τις Ηνωμένες Πολιτείες με πολύνεκρα ρατσιστικά περιστατικά βίας να συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο.

Ο τραγουδιστής ξεκίνησε την συναυλία του στο Bitter Summer Time Festival στο Χάιντ Παρκ με ένα μήνυμα για τους περίπου 65.000 φανς του που βρίσκονταν στο κοινό,

να ζουν με ελπίδα «σε αυτήν την απαίσια εποχή στην οποία ζούμε».

«Σας ενθαρρύνω να διαλέξετε την αγάπη αντί του μίσους. Είναι πραγματικά τόσο απλό. Διαλέξτε την αγάπη αντί για το μίσος, το σωστό αντί για το κακό, την καλοσύνη αντί για την κακία, την ελπίδα αντί για την καμία απολύτως ελπίδα», είπε στον κόσμο.

Στην συναυλία ακουστήκαν πολλά κομμάτια από το άλμπουμ του 1976 του τραγουδιστή «Songs in the Key of life», με τον αστέρα να λέει στους θαυμαστές του ότι χαίρεται που το άλμπουμ αυτό έχει σημασία σήμερα.

Αλλά αυτό το συναίσθημα ήταν χρωματισμένο με λύπη, καθώς πρόσθεσε: «Τα τραγούδια και τα λόγια για τα οποία μιλάμε, αυτές οι συνθήκες ακόμα υπάρχουν στον κόσμο και αυτό κάνει την καρδιά μου να πονάει».

Ο Γουόντερ ζήτησε από τους φανς του να ζητήσουν από του παγκόσμιους ηγέτες να «κόψουν τις μ@λακίες και να το διορθώσουν», προσθέτοντας: «Είμαστε όλοι φτιαγμένοι καθομοίωση και κατ’εικόνα του Θεού. Όταν μισείς κάποιον, μισείς αυτήν την εικόνα».

«Αφού εγώ είμαι τυφλός και μπορώ να το δω αυτό, σίγουρα μπορείτε και σεις».

Στίβι ΓουόντερStevie WonderΛονδίνοσυναυλίααστυνομική βίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα