O μακελάρης του Παρισιού αμέσως μετά την επίθεση κατέρρευσε κι έκλαιγε σαν 12χρονο

ΚΟΣΜΟΣ

Ο τρομοκράτης Σαλάχ Αμπντεσλάμ που ήταν μέσα στην ηγετική ομάδα των τρομοκρατών που προκάλεσαν το μακελειό στο Παρίσι, αμέσως μετά τις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους λύγισε. Κατέρρευσε και έκλαιγε σαν μικρό παιδί.

Αυτό αναφέρει η βέλγικη εφημερίδα Le Soir, για το Νο1 καταζητούμενο της Ευρώπης, τονίζοντας σε ρεπορτάζ της ότι ο Αμπντεσλάμ μετά τις επιθέσεις, επικοινώνησε με δύο παιδικούς του φίλους.

Ο 26χρονος κατέρρευσε και ικέτεψε για βοήθεια από τον Μοχάμεντ Άμρι και τον Χαμζά Ατού, ανέφερε ο δεύτερος.

«Μην με αφήνεις αβοήθητο. Σε παρακαλώ βοήθησε

με», φέρεται να είπε ο τρομοκράτης σε τηλεφώνημα που έκανε στον Χαμζά Ατού, ο οποίος κατέθεσε στην αστυνομία ότι ο Αμπντεσλάμ «έκλαιγε σαν 12χρονο παιδί».

Οι δύο παιδικοί φίλοι του Αμπντεσλάμ τον παρέλαβαν από το Παρίσι στις 6 το πρωί της επόμενης μέρας των επιθέσεων και τον πέρασαν από τα βελγικά σύνορα, ακριβώς ένα τέταρτο πριν η συνοριακή αστυνομία λάβει εντολή να συλλάβει τον τρομοκράτη.

Στις Βρυξέλλες ο Αμπντεσλάμ άλλαξε ρούχα και πέταξε τα παλιά, αγόρασε καινούριο κινητό τηλέφωνο και κουρεύτηκε.

Αργότερα, ένας άλλος φίλος του, ο Αλί Ουλκαντί, τον μετέφερε στο Σέρμπεεκ. Αυτή ήταν η τελευταία ενημέρωση που έχουν οι αρχές για τις κινήσεις του τρομοκράτη που φέρεται να έχει εγκαταλείψει την Ευρώπη και να βρίσκεται, είτε στο Μαρόκο, είτε στην Συρία.

Σαλάχ ΑμπντεσλάμLe SoirHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα