O ISIS απειλεί και το Euro 2016

ΑΘΛΗΤΙΚA

Η ανησυχία να διεξαχθεί τον Euro με άδειες εξέδρες ενισχύθηκε μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA πρότεινε τη λήψη δραστικών μέτρων για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή.

Οι επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Βελγίου, προκάλεσαν ερωτήματα για την ασφάλεια ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της Ηπείρου, το οποίο ξεκινά στο στάδιο St-Denis στο Παρίσι στις

10 Ιουνίου.

Η UEFA, σε ανακοίνωση την Τρίτη, επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της για την ασφαλή διεξαγωγή του Euro 2016 μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και τους σταθμούς του μετρό στις Βρυξέλλες.

Αλλά ο Giancarlo Abete, αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και πρώην πρόεδρος της Ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου πρότεινε τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων για να διασφαλιστεί ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί με βάση τον προγραμματισμό.

«Το Euro 2016, είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αναβληθεί, ούτε να ματαιωθεί» είπε ο Abete σε ιταλικό ράδιο και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε την πιθανότητα να γίνουν τα παιχνίδια με άδειες εξέδρες, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε την τρομοκρατία. Και δεν είναι λύση η ματαίωση ή η αναβολή του Eurο».

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βρετανίας είπε ότι το προγραμματισμένο φιλικό με τη Γερμανία στο Βερολίνο το Σάββατο θα διεξαχθεί κανονικά, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία που ακολούθησαν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο ποδηλατικός αγώνα Dwaars Door Vlaanderen, που θεωρείται το σημαντικότερο «ζέσταμα» για τον σημαντικό αγώνα του γύρου της Φλαμανδίας θα διεξαχθεί, παρά το επίπεδο 4 του επιπέδου ασφαλείας, του υψηλότερου δυνατού για το Βέλγιο. Οι διοργανωτές του αγώνα, πήραν την απόφαση να γίνει ο αγώνας, όμως η γερμανική ομάδα δεν θα πάρει μέρος εξαιτίας της ακύρωσης των πτήσεων για Βρυξέλλες.

Πηγή: Newsweek.com

euroEuro2016ISISτρομοκρατίαποδόσφαιρο.Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα