Netflix: Στο Top 10 ξανά το «Στέμμα» λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

Με έναν τρόπο πέρασε στην αθανασία. Η βασίλισσα Ελισάβετ «ζει». Χάρη στην σειρά «Το στέμμα» («The Crown»).

Και λόγω του θανάτου της, ένας κόσμος κατευθύνθηκε στο Netflix για να δει ή (και) να ξαναδεί τη ιστορικοβιογραφική σειρά που ανασυστήνει την διαδρομή της Λίλιμπετ, από ανέμελο κορίτσι έως την στέψη της, την άνοδο στον βρετανικό θρόνο και την μακρόπνοη βασιλεία της.

Η πρώτη περίοδο της σειράς πλασαρίστηκε αμέσως στο Top 10

της συνδρομητικής πλατφόρμας διαρκούς ροής οπτικοακουστικού περιεχομένου έφθασε στην έβδομη θέση καθώς σημείωσε 17,5 εκατ. ώρες θέασης!

«Εκτοξεύτηκαν» οι θεάσεις κατά 800% στη Βρετανία

Ο πρώτος κύκλος στον οποίο τη βασίλισσα Ελισάβετ υποδύεται Κλέρ Φόι «είδε» την απόδοση της σειράς να αυξάνεται κατά 800% στο τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με αυτά του προηγούμενου τριημέρου, ενώ στις ΗΠΑ τα νούμερα τετραπλασιάστηκαν και πάλι συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Ελλάδα η σειρά βρέθηκε «πετάχτηκε» στην τέταρτη θέση, ενώ χθες (13/9) ήταν μια θέση πιο πάνω, σύμφωνα με στοιχεία της Whip Media που επικαλείται το «Variety».

Στην κορυφή της λίστας  ήταν η πέμπτη σεζόν του «Cobra Kai» με 107 εκατ. ώρες προβολής.

Το «Στέμμα» στον πρώτο κύκλο επεισοδίων παρακολουθεί τη ζωή της Ελισάβετ από τον γάμο της το 1947 έως το 1955, περιλαμβάνοντας τον θάνατο του πατέρα της βασιλιά Γεωργίου VI και την άνοδο της στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου και μεταξύ άλλων γεγονότων «δείχνει» και την παραίτηση του Ουίνστον Τσόρτσιλ από την πρωθυπουργία.

Η σειρά, η οποία οδεύει στην πέμπτη σεζόν της τον Νοέμβριο, είναι παραγωγή της Left Bank Pictures και της Sony Pictures Television. Το Netflix και η παραγωγή της σειράς αποτίοντας φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατό της, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τα γυρίσματα της σειράς ως ένδειξη πένθους. Άλλωστε η παραγωγή είχε το δικό της σχέδιο «Επιχείρηση: Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» («London Bridge is down»), όπως είχε δημοσιεύσει σχετικώς το topontiki.gr.

Ο δημιουργός της σειράς, Πίτερ Μόργκαν, έγραψε σε ανακοίνωσή του πως «η σειρά «Το στέμμα» είναι μια επιστολή αγάπης στη βασίλισσα και δεν έχω να προσθέσω κάτι τώρα, μόνο σιωπή και σεβασμό». Τα γυρίσματα της σειράς, για τον έκτο κύκλο επεισοδίων, «πάγωσαν» για ένα 24ωρο, κατά την dailymail, η οποία εντόπισε ηθοποιούς και ανθρώπους της παραγωγής στο ξενοδοχείο Σαβόϊ του Λονδίνου για γυρίσματα την περασμένη Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Τράβηξε την προσοχή το κοινωνικό θρίλερ «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ1 με τον Σπύρο Παπαδόπουλο

Σε φόρμα μίνι σειράς η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» από τον ΑΝΤ1 με ανέκδοτες σκηνές

Γιώργος Λιάγκας: «Ονειρεύομαι να τελειώσω την καριέρα μου στις ειδήσεις όπως και την ξεκίνησα» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα