Mέρκελ και Ολάντ ζητούν σύνοδο κορυφής την Τρίτη, μετά το «Όχι»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αγγελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θέλουν τη σύγκληση συνόδου κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα την Τρίτη, ανακοίνωσε το Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, Μέρκελ και Ολάντ συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των Ελλήνων "πρέπει να γίνει σεβαστή ".

Αύριο, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η γαλλική προεδρία, ο Φρανσουά Ολάντ και η Αγγελα Μέρκελ θα συναντηθούν στο Παρίσι, για να συζητήσουν τις επιπτώσεις του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συνεδριάσουν εντός της της εβδομάδας για να συζητήσουν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν αναμένεται να συναντηθούν αύριο, διευκρίνισε ο Μισέλ Ρέινς.

Την ίδια ώρα, με τη Γερμανία να έχει υποδεχτεί, μέσω στελεχών της κυβέρνησης, αρνητικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι με δηλώσεις τους επισημαίνουν την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων:

Ιταλός ΥΠΕΞ: Να προσπαθήσουμε και πάλι για μία συμφωνία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι τώρα είναι σωστό να επαναληφθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, καθώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει ότι απορρίφθηκαν τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από την Ευρώπη.

"Τώρα είναι σωστό να προσπαθήσουμε και πάλι για μία συμφωνία. Αλλά δεν υπάρχει διέξοδος από τον ελληνικό λαβύρινθο με μία αδύναμη Ευρώπη που δεν αναπτύσσεται".

Μπέτελ: Έχω εμπιστοσύνη ότι θα βρεθεί μια λύση

H Αθήνα πρέπει να εξηγήσει πώς βλέπει τα επόμενα βήματα μετά την ισχυρή επικράτηση του όχι στο δημοψήφισμα, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπέτελ, μεταδίδει το Reuters.

«Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να εξηγήσει πως βλέπει τα επόμενα βήματα με σεβασμό στις ευρωπαικές διαδικασίες. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταστεί ευκολότερες, αλλά η Ευρώπη είναι ισχυρή και έχω εμπιστοσύνη ότι θα βρεθεί μια λύση», δήλωσε στο Reuters.

Λευκωσία: Να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία

Απόλυτα σεβαστή χαρακτήρισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ευθύνη όλων είναι να προασπίσουν την ενότητα.

BloombergΜέρκελΟλάντΔημοψήφισμαΣύνοδος ΚορυφήςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα